ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Σεπτέμβριος 2014

[05/09/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου και ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης σας προσκαλούν την Παρασκευή 5/9/2014  και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα του ιστορικού Γυμνασίου Τσοτυλίου του Δήμου Βοΐου, να λάβετε μέρος σε συνάντηση εργασίας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε βάρος γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από την κάθοδο  της αρκούδας για αναζήτηση τροφής στις περιοχές του δήμου Βοΐου.



[06/09/2014] ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 18:00 - ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ  ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ  ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 Η κυβέρνηση των υποτακτικών της τρόικα και των  μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ισοπεδώνει  καθημερινά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο της χώρας, κατεδαφίζει την υγεία και την παιδεία, οδηγεί μισθωτούς και συνταξιούχους κάτω από τα όρια της φτώχιας και διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας καταδικάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην ανεργία  και  στην απόγνωση,  ενώ  την ίδια ώρα με φορο-επιδρομές στα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα οδηγεί στην  εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία τους ελληνικού λαού.

 Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με μια πλαστή  κοινοβουλευτική πλειοψηφία και με μόνη στήριξη  το  μηχανισμό προπαγάνδας,  θεωρεί ότι  με το ψέμα και τον φόβο  μπορεί να συνεχίσει  το καταστροφικό της έργο και την πλήρη μετατροπή της χώρας σε μια τριτοκοσμική αποικία χρέους. Ο πρωθυπουργός μετά από ένα ακόμα διαπραγματευτικό φιάσκο στο Παρίσι,  θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για να τάξει «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» θεωρώντας ότι μπορεί να εξαπατά τον Ελληνικό λαό.

ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας θα δώσουν την απάντηση  με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Θα διαδηλώσουμε  όλοι μαζί  ενάντια σ’ εκείνους που «συντρίμμια κάνουν τα όνειρά μας»


ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ . ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

 

 


[10/09/2014] Συνέντευξη Τύπου για την προστασία και τη διαχείριση των Αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

•    των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Στέφανου Σαμοΐλη (Κέρκυρας), Αφροδίτης Θεοπεφτάτου (Κεφαλονιάς) και Σταύρου Κοντονή (Ζακύνθου)

•    του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου

•    των Δημάρχων Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου και Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή

για την προστασία και τη διαχείριση των Αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά

με θέμα:

"Σθεναρή αντίσταση στο ξεπούλημα των Αεροδρομίων, πρόταση διαχείρισης και  αύξησης της αποδοτικότητας των Αεροδρομίων των Ιονίων υπό δημόσιο έλεγχο"


Σύσσωμοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του λαού των Ιονίων Νήσων που πρόσκεινται ή στηρίζονται από τη Ριζοσπαστική Αριστερά, παραχωρούν Κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10-09-14 στις 12μ.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), με άμεσο στόχο τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου κατά της δρομολογούμενης αποκρατικοποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά.


Ο σχεδιασμός που θα παρουσιαστεί κινείται σε 3 άξονες:


• Την πρόταση Διαχείρισης των Αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά υπό κρατικό έλεγχο και δημόσια διοίκηση, με στόχο την αναβάθμιση και την αύξηση της επιχειρησιακής τους ικανότητας, την απόδοση περισσότερων θέσεων εργασίας και την αύξηση του οικονομικού οφέλους στις τοπικές κοινωνίας.

• Την ακεραιότητα του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων όλων των Τμημάτων των Αερολιμένων, των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υποστήριξης αεροδρομίου, των εργαζόμενων στους εξωτερικούς παρόχους, όπως και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις εντός αεροδρομίου.

• Τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για την ακύρωση όλων των δρομολογούμενων αποκρατικοποιήσεων από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων και των Αερολιμένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.


Θα ανακοινωθεί πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψη με ενεργούς πολίτες, σωματεία, παραγωγικούς φορείς, Επιμελητήρια και συλλογικότητες που τόσο καιρό αγωνίζονται κατά του παράνομου και αντισυνταγματικού ξεπουλήματος των κρατικών υποδομών και της δημόσιας γης. 

Η συγκεκριμένη θεσμική παρέμβαση, σηματοδοτεί την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας της κοινωνίας με τους θεσμικούς φορείς που αντιπαλεύουν τη μνημονιακή πολιτική της  κυβέρνησης και αντιστέκονται στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της χώρας μας στα διεθνή χρηματοπιστωτικά και ολιγοπωλιακά οικονομικά συμφέροντα. Μόνο ο λαός ενωμένος, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης της υποταγής και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της επόμενης γενιάς, για έναν δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο με σοσιαλιστική προοπτική και δημοκρατία.

 


[13/09/2014] Ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, 19.30 στο Βελλίδειο

Για την Ελλάδα που θέλουμε. Για την Ευρώπη που αγωνιζόμαστε.


Δείτε ζωντανά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο (Σάββατο 13/9, ώρα 19.30) και την συνέντευξη Τύπου (Κυριακή 14/9, ώρα 1 το μεσημέρι)

Ο Κώδικας ενσωμάτωσης για το streaming:
α) Για την ομιλία του Σαββάτου 13/9/2014, ώρα 19.30 και
β) τη συνέντευξη τύπου της Κυριακής, 14/9/2014, ώρα 1 το μεσημέρι:

Σε περίπτωση που η ομιλία του Προέδρου το Σάββατο 13/09/2014 δεν μεταδοθεί ζωντανά από την ΝΕΡΙΤ, ο κώδικας ενσωμάτωσης για το live streaming θα είναι ο παρακάτω:


[18/09/2014] Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Παναγή Τσαλδάρη) στις 6μμ. Πέμπτη 18/9


Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το «αυγό του φιδιού» συνεχίζει να επωάζεται. Το πιστοποιεί η ανάκαμψη των  ναζιστικών «ταγμάτων εφόδου» που επαναλαμβάνουν τις  επιθέσεις τους εναντίον αλλοδαπών μεταναστών, ομοφυλόφιλων, ελλήνων αντιφασιστών, αλλά και η σχέση στελεχών της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού με βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, σχέση που έγινε ολοφάνερη μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Κασιδιάρη – Μπαλτάκου και την πρόθεση του τελευταίου να συγκροτήσει ακροδεξιό κόμμα που θα στηρίζει την κυβέρνηση. Το αποδεικνύει η ολοφάνερη έλλειψη κυβερνητικής βούλησης να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιρατσιστική νομοθεσία. Το αποδεικνύει η μη εξάρθρωση των ναζιστικών θυλάκων στους κόλπους  των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του φασισμού και της ακροδεξιάς διογκώνεται και αποκτά πλέον απειλητικές διαστάσεις σε μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, αλλά και στη χώρα μας, τροφοδοτούμενο από την τρομακτική κοινωνική κρίση και  από τα αδιέξοδα της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ιδίως στην Ελλάδα, οι μνημονιακές πολιτικές της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης, της εξάλειψης κάθε ίχνους κοινωνικής αλληλεγγύης από τη λειτουργία του κράτους, σε συνδυασμό με τη θεσμική αντιμετώπιση ρατσιστικών φαινομένων (πχ  Μανωλάδα, Φαρμακονήσι) έχουν ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυση ή την ανοχή των ναζιστικών και φασιστικών ιδεών σε τμήμα της κοινωνίας.

Η δικαστική δίωξη βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σειρά εγκλημάτων και δολοφονικών επιθέσεων  που η ναζιστική οργάνωση διαπράττει εδώ και δεκαετίες υπήρξε μια θετική εξέλιξη και ταυτόχρονα μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Ωστόσο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε. Ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής ατζέντας της Χρυσής Αυγής και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα «μαλακά».

Καλούμε όλους τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Με εργαλείο την αλληλεγγύη χωρίς διακρίσεις, τον πολιτισμό και τις αξίες του αντιφασιστικού κινήματος, να συγκροτήσουν ένα ευρύ και αγωνιστικό  μέτωπο αντιπαράθεσης με το πιο σκοταδιστικό τερατούργημα που γέννησε ποτέ η  Ιστορία.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική πορεία που θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/9 στο Κερατσίνι (Παναγή Τσαλδάρη) στις 6μμ.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


[20/09/2014-21/09/2014] Προφεστιβαλικό 2ήμερο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικών

https://www.facebook.com/events/329089987271699/




[20/09/2014] Εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου  και ώρα 7.00 μμ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με ομιλητές τους

Νίκο Χουντή, πρ. ευρωβουλευτή και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Σακελλαρίδη Γαβριήλ, Επικεφαλή της Ανοιχτής Πόλης

Σβέρκο Νίκο, δημοσιογράφο

Βελεγράκη Γιώργο, μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

με θέμα: «Η νεολαία στο στόχαστρο της ασκούμενης πολιτικής. Από χαμένη γενιά σε γενιά της ανατροπή».



[21/09/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Στον απόηχο της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης, την μείωση της ανεργίας και την αναθέρμανση της οικονομίας, από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στη Δ.Ε.Θ., η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας σας καλεί σε πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 21/9 και ώρα 11:00, στην αίθουσα του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου.

Θα αναλύσει τις προτάσεις και θα συζητήσει μαζί μας για τις σοβαρές τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Θα παραβρεθεί και θα συμμετέχει στην συζήτηση ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και να συμβάλλετε με τον προβληματισμό και τις ιδέες σας στην παραπέρα επεξεργασία και εξειδίκευση των πολιτικών θέσεων και προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική συγκρότησης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

 

 


[25/09/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Δέλτα

H Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου ΔΕΛΤΑ σας προσκαλεί την Πέμπτη 25/9/2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Χαλάστρας σε εκδήλωση-συζήτηση, με ομιλήτρια την βουλευτή της Β΄Θεσ/νικης Λϊτσα Αμμανατίδου

Θέμα: ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ & ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

 


[25/09/2014] Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ Σπάτων-Αρτέμιδος

Μια  ξεχωριστή  βραδιά  για  τα  μέλη και  τους  φίλους  του  ΣΥΡΙΖΑ  Σπάτων-Αρτέμιδος.

Εγκαίνια  στα  νέα  γραφεία  (Ύδρας και Κουντουριώτη)  Πέμπτη 25/09/2014 στις 20.00

Μια  φιλόδοξη  προσπάθεια  για  νέο  ξεκίνημα  ώστε  να  υπάρχουν  θέσεις  για  τα προβλήματα του τόπου μας,  μα  και  συντονισμένες  δράσεις  ώστε  να  δυναμώσουμε  τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας.  Είναι ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις  και  να  ακούσουμε  τα  στελέχη  του  ΣΥΡΙΖΑ  που  θα  παραβρεθούν.

Για να αντιπαλέψουμε τις μνημονιακές  πολιτικές που καταστρέφουν τη ζωή μας.



[26/09/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΥΔΡΑΣ

Η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΚΥΔΡΑΣ ,σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νομού Πέλλας,προσκαλεί τους Πολίτες του Δήμου Σκύδρας στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Σκύδρα, με θέμα:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ,

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ    ΠΛΟΥΤΟΥ.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖA

Θα μιλήσει ο βουλευτής,επικεφαλής για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ,  Βαγγέλης Αποστόλου  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Λίτσα Αμμανατίδου.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει Συναυλία με ζωντανή Μουσική απο το συγκρότημα «ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑ»,με Έντεχνα,Ρεμπέτικα και Μικρασιάτικα τραγούδια.

 Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΥΔΡΑΣ

    

 


[29/09/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


[29/09/2014] Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας σας καλεί την Δευτέρα στις 29/9/2014 στις 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45) σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:

Γιατί αλλά και πως θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – λτη

Ομιλητές: Α. Νταβανέλος, μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και Α. Παπάζογλου, γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ.

Θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Α.Βασιλόπουλος



Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ