ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube Instagram

Μάιος 2021

[07/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Θεματικής Δικαιωμάτων ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία - Κάτω τα Χέρια από το ΚΕΘΕΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση

της Θεματικής Δικαιωμάτων ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

"Κάτω τα Χέρια από το ΚΕΘΕΑ - Κάτω τα Χέρια από την Απεξάρτηση"

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 στις 7 μμ

Θα μιλήσουν:

Νίκος Παρασκευόπουλος

Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης,

πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΘΕΑ.

Πέτρος Δαμιανός

Διευθ. Σχολ. Μονάδων Ειδ. Καταστ. Κράτησης Νέων Αυλώνα,

μέλος του καταργηθέντος ΔΣ ΚΕΘΕΑ

Δημήτρης Κολοκάθης

Πρόεδρος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Κατερίνα Μάτσα

Ψυχίατρος Δικτύου Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων,

πρώην Διευθ. "18 ΑΝΩ"

Γιώτα Γκότση

Ψυχολόγος, Οικογ. Θεραπεύτρια Κέντρου Οικογ. Υποστήριξης "ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ"

Κατερίνα Μαυρογιαννάκη

Γονέας Πρώην Θεραπευόμενου "ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ"

 

Την εκδήλωση-συζήτηση θα συντονίσει:

Νίκος Σερβετάς

Δημοσιογράφος Κοινωνιολόγος

 

 

 


[09/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Διαδικτυακή εκδήλωση οργανώνει η Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι το θέμα με εισηγητές: τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και την Καλλιόπη Βέττα βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Τοποθετούνται:

- Αδαμίδης Γιώργος Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

- Τσιλφίδης Αναστάσιος Πρόεδρος Ε.Κ. Πτολεμαΐδας

- Αδάμ Ελευθέριος Πρόεδρος Ε.Κ. Κοζάνης

- Δαλαγιώργος Γιώργος Πρόεδρος Ν.Τ. Κοζάνης ΑΔΕΔΥ και

Παρεμβαίνουν:

Εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων Π.Ε. Κοζάνης

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανή διαδικτυακά από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης στο fb: https://www.facebook.com/syrizakozani

 


[10/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση Ν.Ε. Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Παραγωγική ανασυγκρότηση - δίκαιη ανάπτυξη -ισχυρό κοινωνικό κράτος. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας»

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας διοργανώνει, την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 20.30, διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος με θέμα:

«Παραγωγική ανασυγκρότηση - δίκαιη ανάπτυξη - ισχυρό κοινωνικό κράτος. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας»

Θα μιλήσουν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Βουλευτής,

πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,

πρ. Υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ

Βουλευτής,

πρ. αν. Υπουργός εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ στο Facebook και την ιστοσελίδα http://www.syrizadytikisathinas.gr/.

 

Τυχόν ερωτήσεις και σχόλια μπορούν να σταλούν στο email: syrizaditikiathina@gmail.com ώστε να απαντηθούν από τους προσκεκλημένους.


[10/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση Δ. Παπαδημούλη και του ευρωβουλευτή των Πρασίνων Rasmus Andresen: «Πώς θα επιτύχουμε μια κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη; Μια ελληνο-γερμανική οπτική»

​Κοινή πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και των Γερμανών Πρασίνων

​Διαδικτυακή εκδήλωση διαλόγου συνδιοργανώνουν ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Rasmus Andresen, με θέμα: «Πώς θα επιτύχουμε μια κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη; Μια ελληνο-γερμανική οπτική», την Δευτέρα 10 Μαΐου στις 19:30 – Ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης μέσω Facebook & Zoom​

​Θα συμμετάσχουν ως ομιλήτριες οι: Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Ευγ. Φωτονιάτα και Fr. Spiecker

Κοινή διαδικτυακή εκδήλωση διαλόγου με θέμα: «Πώς θα επιτύχουμε μια κοινωνική και δίκαιη Ευρώπη; Μια ελληνο-γερμανική οπτική» συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου στις 19:30, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), και ο Rasmus Andresen, ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος των Γερμανών Πρασίνων για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη και ενδιαφέρουσα συγκυρία, με το κόμμα των Πρασίνων να αναδεικνύεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σε πρώτο κόμμα και ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων ενόψει των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο 2021. Την ίδια στιγμή και με το ζήτημα της ουσιαστικής καταπολέμησης της πανδημίας να παραμένει επιτακτικά στο προσκήνιο, η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης έχει τεθεί ξανά στο επίκεντρο του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου στην ΕΕ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλήτριες η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Ευγενία Φωτονιάτα,​συντονίστρια Κύκλου Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, και η Friederike Spiecker, οικονομολόγος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Δημ. Παπαδημούλη στο Facebook και θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά και στα γερμανικά.

Για όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους ζωντανά, μπορούν να εγγραφούν εδώ.


[10/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Πολιτικές Ένταξης των Ρομά σε Ελλάδα & Ευρώπη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 18.00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Πολιτικές Ένταξης των Ρομά σε Ελλάδα & Ευρώπη.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπολογίζεται πως ζουν συνολικά 10 έως 12 εκατομμύρια Ρομά, η μεγαλύτερη εθνοτική μειονότητα της Ευρώπης. Από αυτούς, περίπου 6 εκατομμύρια είναι πολίτες ή κάτοικοι κρατών-μελών της ΕΕ.

Πόσοι από αυτούς είναι ομαλά κοινωνικά ενταγμένοι; Πόσοι ζουν σε συνθήκες ουσιαστικού κοινωνικού αποκλεισμού; Ποιες χώρες ανέχονται διακρίσεις σε βάρος των Ρομά, διακρίσεις που απαγορεύονται στα κράτη-μέλη της ΕΕ;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά ήδη σε μια φιλόδοξη προσπάθεια να αναβαθμίσει το στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για τους Ρομά. Πού βρίσκεται λοιπόν σήμερα η Ευρώπη στο ζήτημα αυτό; Υπάρχει πραγματική πρόοδος ή προσχηματικές πολιτικές που χάνονται σε διακηρύξεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην καθημερινότητα των εκατομμυρίων Ρομά συμπολιτών μας της ΕΕ; Υπάρχει υποχώρηση των προκαταλήψεων σε βάρος των Ρομά ή μόνο ωραία λόγια και εύκολες υποσχέσεις της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας;

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου και ώρα 6μμ (Ελλάδος), συζητάμε με πολιτικούς, (ανάμεσά τους κι ένας από τους ελάχιστους Ρομά Ευρωβουλευτές) & εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις πολιτικές ένταξης των Ρομά στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.


Ομιλητές:

Κώστας Αρβανίτης - ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ/The Left, μέλος της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων) του Ε/Κ

Θεανώ Φωτίου - Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, πρώην Αναπλ. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Μαρία Τζαμπάζη - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, συνεργάτιδα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Χρήστος Ηλιάδης - Πολιτικός Επιστήμονας, Εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Θα παρέμβουν μέσω video οι Ευρωβουλευτές: Cornelia Ernst, EB The Left Romeo Franz, EB Greens/EFA

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Eυρωβουλευτή στο FB: https://www.facebook.com/arvanitiskosta καθώς και από το κανάλι Kostas Arvanitis στο YouTube:  https://youtu.be/Ah_z_1zON5E


Το link του event στο FB: https://fb.me/e/dOFcfJ4kp


[10/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γλυφάδας για την Υγεία

H ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γλυφάδας, διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου στις 7:00 μμ, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία - Με επίκεντρο τον άνθρωπο

Ομιλητές:

Ανδρέας Ξανθός – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, τομεάρχης Υγείας

Σταμάτης Βαρδαρός – πρώην αν. ΓΓ Υπουργείου Υγείας

Μαρία Καλαμάρη – μέλος της Γραμματείας του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Κώστας Λιβαδάς – μέλος της Ε. Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται απευθείας απο τη σελίδα στο facebook Συριζα Γλυφάδας_Official https://www.facebook.com/SyrizaGlyfadasOfficial

 


[10/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης : «Κόμμα αγώνα και κόμμα διακυβέρνησης – Από τον ευρωκομμουνισμό στη σημερινή Αριστερά»

Η Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Μαίου και ώρα 19:30 με θέμα «Κόμμα αγώνα και κόμμα διακυβέρνησης –Από τον ευρωκομμουνισμό στη σημερινή Αριστερά»

Ομιλητής Γιάννης Μπαλαμπανίδης, πολιτικός επιστήμονας

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το facebook ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β’ Θεσσαλονίκης και από το Left.gr





[11/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ηρακλείου: Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, Εργασιακός Μεσαίωνας

Το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η νέα σκληρή επίθεση που δέχεται ο κόσμο της εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα, με την κατάργηση ακόμα και του 8ωρου δουλειάς, θα αποτελέσει το αντικείμενο της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με θέμα «Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Εργασιακός Μεσαίωνας».

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κρήτης, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν τις δραματικές αλλαγές που επιχειρεί να θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ο πολλαπλασιασμό των υπερωριών εργασίας, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η κατάλυση θεμελιωδών συνδικαλιστικών ελευθεριών και η υποβάθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με παράλληλη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων.

Κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης είναι η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Συμμετέχουν επίσης με παρεμβάσεις οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σ.Βαρδάκης, Ν.Ηγουμενίδης και Χ.Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου Σ.Βοργιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γ.Μακράκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) Ν. Κοκολάκης, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Μ. Παπαδάκης, ο δικηγόρος και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δ.Κλαράκης και το μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου και υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μ. Τσαγκαράκης. Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 του Μάη, στις 18:00 και θα αναμεταδοθεί ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

- στο προφίλ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου στο Facebook

- στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στο YouTube


[11/05/2021] Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Οι θέσεις και οι δεσμεύσεις για τους νοσηλευτές

12 Μαΐου, Ημέρα του Νοσηλευτή, ημέρα στοχασμού, ημέρα που θα πρέπει να σκεφτούμε που είμαστε, που θέλουμε να πάμε, και πως θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα ώστε μέσα από τη θωράκιση του νοσηλευτικού επαγγέλματος να θωρακίσουμε συνολικά το σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Ενάμιση χρόνο στην μάχη με τον αόρατο εχθρό και την κοινωνία σύσσωμη να χειροκροτεί και να αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο των Νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξεις και οι υποσχέσεις δεσμεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του για τους Νοσηλευτές, αποτιμά το χθες, συζητά για το σήμερα, και ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ για το αύριο.

Τρίτη 11 Μαΐου, 18.00

 

Ομιλητές:​

· Αντρέας Ξανθός, Τομεάρχης ΕΠΕΚΕ Υγείας, πρώην Υπουργός Υγείας

· Δημήτρης Τζιάλλας, Νοσηλευτής, μέλος του τμήματος Υγείας, πρώην πρόεδρος ΕΣΑΝ

 

Στην εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

· Γιάννης Μπαλάφας, μέλος του Πολιτικού Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπεύθυνος θεμάτων Υγείας

· Δώρα Αυγέρη, αναπληρώτρια τομεάρχης ΕΠΕΚΕ Υγείας

· Γιώργος Βαρεμένος, αναπληρωτής τομεάρχης ΕΠΕΚΕ Υγείας

· Παναγιώτης Καλαράς, συντονιστής τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στη διεύθυνση: https://facebook.com/groups/1348182758902872/


[11/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση των ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσσαλίας: Οικογενειακά δίκαιο, πρόοδος ή οπισθοδρόμηση;

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές της Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οικογενειακό Δίκαιο: Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση» την Τρίτη 11 Μάη 2021 στις 19.00.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέστησε τον Μάρτιο του 2020 Ειδική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με αντικείμενο την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου με την αιτιολογία ότι υπάρχει ανάγκη για τον εκσυγχρονισμό του.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, υπάρχουν ρυθμίσεις για την συνεπιμέλεια των παιδιών που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Ο νόμος για το οικογενειακό δίκαιο είναι κατάκτηση του γυναικείου κινήματος και είναι ο πλέον προοδευτικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Ιλεάνα Σακκά: Εκπρόσωπος της Επιτροπής των Γυναικείων Οργανώσεων για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια

Σπύρος Λάππας: Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Φανή Γιωτάκη: Δικηγόρος, Νομικά Θέματα – Συνεπιμέλεια

Παναγιώτης Βουτυράκος: Ψυχίατρος, μέλος του ΔΣ της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, Διευθυντής Δομής Ψυχικής Υγείας Πειραιά Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε

Κατερίνα Παπαθεοδώρου: Συντονίστρια του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μαρίνα Γ. Χρυσοβελώνη: Δικηγόρος, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Ισότητα Φύλων, μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω Zoom, FB, και Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=orFr0jheb8Q

https://www.facebook.com/syrizakarditsas


     


[12/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της ΝΕ Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Εκπαίδευση και Πανδημία

Η Ν.Ε. Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει  την Τετάρτη 12 Μάη στις 19.00  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση και Πανδημία: συνέπειες, προκλήσεις, προοπτικές» στα πλαίσια της διαβούλευσης των προγραμματικών θέσεων του κόμματος με φορείς και συλλογικότητες της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Την εισήγηση των προγραμματικών θέσεων θα κάνουν οι:

Νίκος Φίλης, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Τρούλης, Αντιπρόεδρος ΔΟΕ

Θοδωρής Μαλαγάρης, Γενικός Γραμματέας ΟΛΜΕ

Γιώργος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΙΕΛΕ

Βασίλης Μπούρας, Γενικός Γραμματέας ΑΣΓΜΕ

Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων της Π.Ε. Ρεθύμνου

Τη διαδικτυακή εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της σελίδας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου στο Facebook: http://www.facebook.com/syrizarethymnou​

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις μπορείτε να στέλνετε στο syriza.rethymnou@gmail.com

 


[12/05/2021] Εκδήλωση - Συζήτηση της ΝΕ Κυκλάδων: Πράσινη ανάπτυξη μαζί με τις τοπικές κοινωνίες - Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης και συζήτησης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων συνεχίζει τη διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της και διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Περιβάλλον – Ενέργεια – Υποδομές. Πράσινη ανάπτυξη μαζί με τις τοπικές κοινωνίες. Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Με προσκεκλημένους φορείς και συλλογικότητες των νησιών μας,  επικοινωνούμε και συζητάμε τις προγραμματικές μας θέσεις και τις προτάσεις μας, ακούμε τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσουν οι:

Ρένα Κλαμπατσέα, καθηγήτρια πολεοδομίας και χωρικού σχεδιασμού ΕΜΠ, πρώην Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ

Χριστίνα Μπαριτάκη, πρώην Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ – Μέλος της γραμματείας του Τμήματος Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παρέμβαση θα κάνει από τις ΗΠΑ η Νατάσσα Ρωμανού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ερευνήτρια κλιματικής αλλαγής στη NASA.

Η εκδήλωση-συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ΚΥΚΛΑΔΩΝ στο facebook.
 

 


[13/05/2021] Εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Α' Αθήνας και της Ο.Μ. Κάτω Πετραλώνων: Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα εργασιακά δικαιώματα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας και η Οργάνωση Μελών Κάτω Πετραλώνων διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση, την Πέμπτη 13 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., με θέμα:

«Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα εργασιακά δικαιώματα»


Ομιλητές/τριες:
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέας
Γιώργος Γώγος, οργανωτικός γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο μέιλ: syrizaathinas@gmail.com


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί LIVE:

Στο facebook:

ΣΥΡΙΖΑ Α` Αθήνας
Από το Left.gr


[13/05/2021] Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας με φορείς του Τουρισμού για τα προβλήματα του κλάδου

Με αφορμή το επικείμενο «άνοιγμα» του Τουρισμού στη χώρα, οι θεματικές επιτροπές για τον Τουρισμό της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας και των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ του Νομού, διοργανώνουν την Πέμπτη 13 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα, ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Τουρισμό στην Αργολίδα του 2021».
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, τις κεντρικές παρεμβάσεις θα αναλάβουν η Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, ενώ τα προβλήματα που ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόκειται να μεταφέρουν εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού της Αργολίδας, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν.
Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί γύρω από τους εξής άξονες:
Μια πρώτη αποτύπωση από το άνοιγμα της εστίασης
Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Τουρισμού πριν και μετά το άνοιγμά τους
Εργασιακά και στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό
Μαζικός τουρισμός, κρουαζιέρα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Εσωτερικός και εξωτερικός τουρισμός.
Τέλος, η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για τους πολίτες, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/85420335608 και θα μεταδίδεται ζωντανά στις σελίδες του Facebook των Οργανώσεων Μελών του Νομού: https://www.facebook.com/syrizaargolida https://www.facebook.com/syrizaargousproodeutikhsymmaxi https://www.facebook.com/syrizanafpliou, https://www.facebook.com/%CE%9F%CE%9C-%CE%A3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%95%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-325677891392202

«Ο ελληνικός τουρισμός πρέπει και μπορεί να πετύχει. Λίγες ημέρες μάλιστα πριν το επίσημο άνοιγμα, η επιτυχία του αποτελεί εθνικό στοίχημα για όλους μας και πρωτίστως για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας»  (Κατερίνα Νοτοπούλου).


[14/05/2021] Εκδήλωση - Συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κυκλάδων: Νησιωτικότητα και Υγεία, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής παρουσίασης και της συζήτησης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων συνεχίζει τη διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς της και διοργανώνει την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 19:00 διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νησιωτικότητα και Υγεία: το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής, τομεάρχης Υγείας και πρώην Υπουργός Υγείας.

Με προσκεκλημένους φορείς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στις Κυκλάδες, εκπροσώπους ιατρικών συλλόγων, συλλόγων ασθενών και στήριξης κέντρων υγείας, εργαζομένων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού, αλλά και ιδιώτες γιατρούς, επικοινωνούμε και συζητάμε τις προγραμματικές μας θέσεις και τις προτάσεις μας, ακούμε και καταγράφουμε τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Η εκδήλωση – συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ΚΥΚΛΑΔΩΝ στο facebook.


[16/05/2021] Εκδήλωση των Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιονίων Νήσων με θέμα: «Η εργασία στο επίκεντρο»

Συζητάμε & διαμορφώνουμε με την κοινωνία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιονίων Νήσων διοργανώνουν ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση, την Κυριακή 16 Μάϊου στις 20:00, με θέμα:

«Η εργασία στο επίκεντρο»

Λύσεις που προτείνονται στο σχέδιο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ και αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα εργασιακά και οι παγίδες του για τους εργαζόμενους

Ομιλήτρια:

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Παρεμβαίνουν: Συνδικαλιστές, εργαζόμενοι .

 

Δείτε ζωντανά την εκδήλωση, μέσα από τις σελίδες Facebook των ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας – Λευκάδας - Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

 


[17/05/2021] Διαδικτυακή Εκδήλωση της Ν.Ε Ανατ.Αττικής για τα εργασιακά "Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια"

Καταργούν το 8ωρο και μειώνουν τους μισθούς.

Θεσπίζουν τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες. Καταλύουν τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγούν τους εργαζόμενους στην ανεργία με χωρίς έλεγχο απολύσεις.

Δίνουμε την Μητέρα των μαχών για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα του κ. Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ.

Την Δευτέρα 17/5 στις 8μ.μ. η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατ.Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για τα εργασιακά

με ομιλητές:

-ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Βουλευτής Β1 Β Αθήνας

-ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ

Πρώην Γ.Γ Υπουργείου Εργασίας

-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πρώην υφυπουργός Εργασίας

Δικηγόρος

Παρεμβαίνουν :

-ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ

Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

-ΝΙΚΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Γ.Σ.Ε.Ε.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.


[18/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των Ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρβανίτη-Κουντουρά με θέμα: Τροποποίηση Οικογενειακού Δικαίου, Ηχώ από το Παρελθόν

Μια ακόμη ευκαιρία για μια χρήσιμη μεταρρύθμιση μετατρέπεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε μια επίδειξη κυβερνητικής αλαζονείας με ένα άκρως προβληματικό νομοσχέδιο.

Οι πολυδιαφημισμένες αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο όχι μόνο δεν δικαιώνουν τους εισηγητές τους στην Κυβέρνηση, αλλά συναντούν τόσο σφοδρή αντίδραση που δημιουργείται ρήγμα ακόμη και στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης.

Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο Τσιάρα; Ποια είναι τα επίμαχα σημεία; Γιατί οι αλλαγές αυτές συναντούν τόσο έντονες αντιδράσεις; Ποια είναι τα «συμφέροντα και οι διαφημίσεις με πολύ χρήμα υπέρ του νομοσχεδίου», για τα οποία κάνουν λόγο κυβερνητικοί βουλευτές; Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να μετατρέψει ακόμη μια αναγκαία μεταρρύθμιση σε πισωγύρισμα;

Για όλα αυτά η ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και οι ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης & Έλενα Κουντουρά συζητούν δημόσια, σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ, σε μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Τροποποίηση του Οικογενειακού Δικαίου: Ηχώ από το Παρελθόν»


Συμμετέχουν:

Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία/The Left, Μέλος της Επιτροπής FEMM του Ε/Κ

Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία /The Left της Επιτροπής LIBE του Ε/Κ

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής Δράμας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Τομεάρχης Δικαιοσύνης

Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλεύτρια Κιλκίς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Αναπλ. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Ισότητας

Σπύρος Λάππας, Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Μέλος ΕΠΕΚΕ Δικαιοσύνης

Κατερίνα Παπαθεοδώρου, Συντονίστρια στο Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία

 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το left.gr, το κανάλι του Κώστα Αρβανίτη στο YouTube και τις σελίδες των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών & του Τμ. Φεμ. Πολιτικής/Φύλου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στο Facebook:

https://youtu.be/HixE6IWvIl0

https://www.facebook.com/kountouraelena https://www.facebook.com/arvanitiskosta

https://www.facebook.com/theofilos.xanthopoulos https://www.facebook.com/lappasspiridon https://www.facebook.com/agathopoulou

https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%A6%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%CE%A6%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-218644044943029

 


[19/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις Αχαρνές διοργανώνουν την Τετάρτη 19.05.2021 και ώρα 20:30 διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή των Ιστορικών Βλάση Αγτζίδη και Θεοδόση Κυριακίδη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Θυμόμαστε, περιγράφουμε και αναλύουμε τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την τραγική απώλεια που στιγμάτισε ένα ολόκληρο Έθνος. 353.000 αθώα θύματα της θηριωδίας που πραγματοποίησε ο τουρκικός εθνικισμός, Νεότουρκων και Κεμαλικών.

Η 19η Μαΐου δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αφορά κυρίως στο παρόν και το μέλλον, γιατί το βάρος της δικαίωσης των θυμάτων αποτελεί την ύψιστη ευθύνη μας, αλλά και το ιστορικό καθήκον. Ευθύνη όλων των Ελλήνων.

Στο δρόμο των Ελλήνων του Πόντου που παρά τη βαρβαρότητα που βίωσαν, κατάφεραν να ξαναστήσουν τις μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα του ιστορικού Πόντου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, συνεχίζουμε.

Στον ενιαίο αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού που συντονισμένα και με κάθε θεμιτό μέσο διεκδικεί τη διεθνή αναγνώριση είμαστε παρόντες.


[19/05/2021] Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας

Ευρωομάδα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας (Ταμείο Ανάκαμψης, Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Άνοιγμα Τουρισμού, Παλαιστινιακό) με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Πέτρο Κόκκαλη

​Αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου στις 16.00 - Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Facebook

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας (Ταμείο Ανάκαμψης, Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, Άνοιγμα Τουρισμού, Παλαιστινιακό) διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 19 Μαΐου στις 16.00, η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Πέτρος Κόκκαλης.

Η συζήτηση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της κρίσιμης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με αφορμή τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας που είναι μεταξύ άλλων, το πρόσφατο άνοιγμα του τουρισμού και η άρση της πατέντας για τα εμβόλια, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την παγκόσμια υγεία και οικονομία. Στόχος να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με την δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια, εργαλεία και θεραπείες κατά της COVID-19 και τον εκτιμώμενο χρόνο και τον τρόπο διάθεσης προς την Ελλάδα των ευρωπαϊκών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης που ξεκίνησε επίσημα στις 9 Μαΐου, καθώς και στο Παλαιστινιακό με αφορμή την πρόσφατη ανάφλεξη του ζητήματος και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

· Syriza European Parliament @SYRIZAEP https://www.facebook.com/syrizaep)

· Δημήτρης Παπαδημούλης @Papadimoulis (https://www.facebook.com/papadimoulis)

· Πέτρος Κόκκαλης @KokkalisPetros (https://www.facebook.com/KokkalisPetros)

 

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.


[19/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση των Ν.Ε. Έβρου / Δράμας / Καβάλας - Τετάρτη 19 Μαΐου

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Έβρου / Δράμας / Καβάλας διοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον Γιώργο Κατρούγκαλο με θέμα:

"Εξωτερική Πολιτική και οι Τελευταίες Εξελίξεις "

Τετάρτη 19 Μαΐου στις 7 μ.μ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΡΟΥ και την ομάδα ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΒΡΟΥ στο Facebook

και τις αντίστοιχες σελίδες των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ και ΚΑΒΑΛΑΣ

 


[20/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Γαλατσίου για τα Εργασιακά

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 7 μ.μ., οι Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας & Γαλατσίου διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Εργασιακός Μεσαίωνας στον 21ο Αιώνα". Θα μιλήσουν: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ανδρέας Νεφελούδης και Διονύσης Τεμπονέρας. Θα συντονίσει ο Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα μας `ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου` στο Facebook:

https://www.facebook.com/syrizagalatsiou/


[20/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής με θέμα: «Κοινωνικό Κράτος και Ανισότητες στην Ελλάδα της πανδημίας»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής οργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 20 Μαΐου στις 8.00 το απόγευμα, με θέμα:

«Κοινωνικό Κράτος και Ανισότητες στην Ελλάδα της πανδημίας»

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι:

Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Πρόνοια και Κοινωνική Αλληλεγγύη

Γιώργος Τσίπρας, Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας


Με την πανδημία να ακολουθεί την δεκαετή οικονομική κρίση, έγιναν ακόμη πιο ορατές οι μεγάλες ανισότητες που αποτυπώνονται στην Ελλάδα και ευρύτερα. Πώς καθορίζεται το κοινωνικό κράτος, ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του σύμφωνα με την πρόταση τού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και ποια είναι η δράση του στους τομείς της κοινωνίας και οικονομίας, είναι κάποιοι από τους άξονες που θα αναλυθούν στην εκδήλωση.

Στην διαδικτυακή συζήτηση θα συμμετέχουν κοινωνικοί λειτουργοί, φορείς και εκπρόσωποι από κέντρα φροντίδας και άλλων κοινωνικών δομών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από:

LEFT: https://www.facebook.com/left.gr/

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής: https://www.facebook.com/syrizadytikisattikis

Επίσης θα αναμεταδίδεται, μεταξύ άλλων, από τις σελίδες των ομιλητών και των υπόλοιπων οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής.

Τα ερωτήματα των πολιτών μπορούν να υποβάλλονται στο email της Νομαρχιακής Επιτροπής: syrizadytikisattikis@gmail.com.

 


[20/05/2021] Παγκρήτια διαδικτυακή εκδήλωση με αγροτικούς φορείς

«Οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα – Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» είναι το θέμα διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη 20 Μάη, στις 6:30 το απόγευμα, οι τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος στο νησί.

Στην παγκρήτια τηλεδιάσκεψη θα εξεταστούν όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νησιού, τα προβλήματα που έφερε η πανδημία, οι επιπτώσεις των κυβερνητικών επιλογών, αλλά και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τη στήριξη της παραγωγής και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι αγροτικοί φορείς του νησιού.

Εισηγητής και συντονιστής στη συζήτηση θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Αποστολάκης.

Ομιλίες θα γίνουν επίσης από τον βουλευτή και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σταύρο Αραχωβίτη και τον συντονιστή του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Καρεμπέ.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά

από το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου στο facebook

το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο YouTube

και θα αναμεταδοθεί από όλες τις σελίδες και λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία​ στην Κρήτη.

 


[24/05/2021] «Δημοκρατία και Δικαιώματα»: Διαδικτυακή Εκδήλωση της Ν.Ε. Α' Αθήνας και των Ο.Μ. 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας-Δευτέρα 24 Μαΐου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Αμπελοκήπων, Γκύζη και Πολυγώνου - Τουρκοβουνίων) διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, τη Δευτέρα 24 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., με θέμα:

«Δημοκρατία και Δικαιώματα»

Ομιλητές:
Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Όλγα Στέφου, υπεύθυνη της Θεματικής Επιτροπής Δικαιωμάτων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Α` Αθήνας
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Αρτέμης, νομικός

Ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στο μέιλ: syrizaathinas@gmail.com

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί LIVE:
Στο facebook: ΣΥΡΙΖΑ Α` Αθήνας


[24/05/2021] Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας με θέμα: Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Μαΐου 2021, στις 7.00 το απόγευμα, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

Θα μιλήσουν οι:

- Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βουλευτής, Τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

- Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτής, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

- Γιώργος Πετρόπουλος, Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ

Παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του νομού μας

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο Facebook και από το κανάλι μας στο YouTube.


[24/05/2021] Διαδικτυακή Εκδήλωση Ν.Ε. Λευκάδας- Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και στα πλαίσια κοινωνικής διαβούλευσης των Προγραμματικών Θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

η Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας διοργανώνει ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση, την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 19:30, με θέμα:

«Καταπολέμηση των ανισοτήτων. Για ένα καθολικό κοινωνικό κράτος, για την επαναθεμελίωση της παιδείας και του πολιτισμού

ως δημόσιων αγαθών».

Η παρουσίαση θα γίνει από την Θεανώ Φωτίου, βουλευτή, Αν. Τομεάρχη Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, πρ. Υπουργό.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά

ιστοσελίδα: https://syrizalefkadas.gr/

fb: https://www.facebook.com/syrizalefkadas/

twitter: https://twitter.com/3xI2y3lN1WgqTil

 


[25/05/2021] Διαδικτυακή Εκδήλωση των Τμημάτων Αναπηρικής Πολιτικής και Υγείας με θέμα: «Αναπηρία και ανισότητες σε καιρό πανδημίας» - 25/5

Το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκαλούν όλες και όλους την Τρίτη 25 Μαΐου, στις 18.00, στην ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Αναπηρία και ανισότητες σε καιρό πανδημίας»

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής και τέως Υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός και θα συνομιλήσουν:

● μέλη του αναπηρικού κινήματος

● η αναπλ. Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βουλεύτρια, Θεανώ Φωτίου

● ο ευρωβουλευτής GUE/NGL, μέλος επιτροπών LIBE & EMPL, Κώστας Αρβανίτης

● η συντονίστρια του τμήματος Αναπηρικής πολιτικής, Καίτη Θεοχάρη

● ο συντονιστής του τμήματος Αναπηρικής πολιτικής, Αντώνης Ρέλλας

 

Την εκδήλωση θα προλογίσει και συντονίσει η δημοσιογράφος Όλγα Στέφου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα Left.gr και το YouTube του Τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής. https://www.youtube.com/channel/UCFixcWX4tzcPj3p4vAC6jZA

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.


[26/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σαρωνικού και Καλυβίων με θέμα: "Η κοινωνική και πολιτική σημασία του νέου εργασιακού νομοσχεδίου"

Διαδικτυακή εκδήλωση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Σαρωνικού και Καλυβίων με θέμα: "Η κοινωνική και πολιτική σημασία του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σαρωνικού και Καλυβίων διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 26 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. με θέμα: "Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ"

Ομιλητές:

• Νάσος Ηλιόπουλος μέλος της Κ.Ε. και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

• Κατερίνα Θεοδωράτου δικηγόρος-εργατολόγος και μέλος της Ο.Μ. Σαρωνικού

• Γιάννης Κουζής καθηγητής και κοσμήτορας πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου

Θα συντονίζει η Δέσποινα Παπαδοπούλου καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος κοινωνικής πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου

Live μετάδοση από την ιστοσελίδα Left.gr και από τις σελίδες

https://www.facebook.com/left.gr/ Συριζα Σαρωνικού

& Συριζα Σαρωνικού


[26/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση: «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η κρίση στο Εμπορικό Κέντρο Αθήνας» - Τετάρτη 26 Μαΐου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας και η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ιστορικού Κέντρου Αθήνας διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση, την Τετάρτη 26 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., με θέμα:
«Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και η κρίση στο Εμπορικό Κέντρο Αθήνας»

Εισηγητές:
Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Παρεμβαίνουν φορείς και επαγγελματίες του Εμπορικού Κέντρου Αθήνας:
Νίκος Κογιουμτσής, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας
Θοδωρής Βλάρας, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας
Γιώργος Λελούδας, τουριστικά καταστήματα
Γρηγόρης Πετρόπουλος, τεχνίτης - αργυροχρυσοχόος
Δημήτρης Ελευθεριάδης, εργαλεία αργυροχρυσοχοΐας
Σταύρος Κασιώτης, επαγγελματίας εστίασης


Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χάρις Τριανταφυλλίδου, πολιτική επιστήμονας, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Α` Αθήνας


[26/05/2021] Εκδήλωση: Να επιστρέψουμε ισχυρότεροι - Τρόποι να προωθήσουμε τον Πολιτισμό - Συμμετέχει και ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλ. Γεωργούλης

• Έξι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνουν αύριο εκδήλωση με θέμα: «Να επιστρέψουμε ισχυρότεροι! Τρόποι να προωθήσουμε τον Πολιτισμό» και στοχεύει στην εύρεση τρόπων εκκίνησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και επαναλειτουργίας των πολιτιστικών χώρων της Ευρώπης.

• Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα συμμετέχει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αλέξης Γεωργούλης.
• Μπορείτε να παρακολουθήσετε LIVE την εκδήλωση εδώ: https://app.livecasts.eu/coming-back-stronger-ways-forward-for-culture/program


Έξι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αριστερά, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, RENEW, Συντηρητικοί και Πράσινοι) διοργανώνουν αύριο 26 Μαΐου, από τις 11.00 το πρωί έως τις 13.00 μια κοινή εκδήλωση με θέμα "Να επιστρέψουμε ισχυρότεροι! Τρόποι να προωθήσουμε τον Πολιτισμό".
Στην εκδήλωση από την πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα μιλήσει ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Αλέξης Γεωργούλης.

Η εκδήλωση στοχεύει στη διερεύνηση δυνατοτήτων για μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση με στόχο την υποστήριξη των πολιτιστικών και δημιουργικών τομέων και βιομηχανιών (CCSI), με έμφαση σε τρόπους εκκίνησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και επαναλειτουργίας των πολιτιστικών χώρων της Ευρώπης. Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι:
- να καταγραφούν ποιες είναι οι αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς της Ευρώπης,
- να αναδειχθούν εμπνευσμένα παραδείγματα ασφαλούς ανοίγματος πολιτιστικών χώρων σε ολόκληρη την Ευρώπη,
- να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για μια σωστή Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, και κυρίως,
- να δοθεί ορατότητα σε αυτά τα θέματα και στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εστιάζοντας στην οικοδόμηση λύσεων που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία και συγκεκριμένες προτάσεις, ο σκοπός είναι να συζητήσουμε με εμπειρογνώμονες από τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες μια ομαλή και ασφαλή επιστροφή στις εκδηλώσεις και μια συντονισμένη προσέγγιση βασισμένη σε κοινούς δείκτες. Αυτό είναι σημαντικό για την επιβίωση των πολιτιστικών και δημιουργικών οικονομιών που έχουν επηρεαστεί πολύ αρνητικά από τους περιορισμούς που επιβάλλονται για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι πολιτιστικοί τομείς έχασαν περίπου το 31% των εσόδων τους το 2020, με τις παραστατικές τέχνες (πτώση 90%) και τη ζωντανή μουσική (πτώση 76%) να έχουν επηρεαστεί περισσότερο. Αξιοποιώντας τα διδάγματα από την τρέχουσα κατάσταση και τις αναγνωρισμένες ανάγκες του τομέα, θα εξετάσουμε επίσης τρόπους για να βοηθήσουμε μακροπρόθεσμα τους επαγγελματίες του πολιτισμού και τους πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ζωντανή παράσταση από το μουσικό σύνολο Laura Crowe and Him: Laura Crowe & Him - YouTube
Διερμηνεία θα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ισπανικά και τα Βουλγαρικά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο παρακάτω link:

https://app.livecasts.eu/coming-back-stronger-ways-forward-for-culture/program 

 


[27/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την Εργασία, τον Τουρισμό και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ν.Ε. Ζακύνθου, διοργανώνει την Πέμπτη 27 Μαίου στις 8 μμ διαδικτυακή συζήτηση - εκδήλωση για την Εργασία, τον Τουρισμό και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πανδημία με την αποτυχημένη διαχείριση της και η άσκηση ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής εν μέσω της, από την κυβέρνηση της ΝΔ, πλήττουν ολόκληρο τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Η ανασφάλεια στην εργασία, η μείωση του λιγοστού εισοδήματος και η εργοδοτική παραβατικότητα γίνονται νόμος του κράτους με το νέο ¨αντι¨ εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οι επιχειρηματίες που βίωσαν στο έπακρο τις παλινωδίες στην υγειονομική διαχείριση της κρίσης , λαμβάνοντας ανεπαρκέσταστη βοήθεια από το κράτος καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι σε ένα πλαίσιο αντιφατικών και μεροληπτικών περιορισμών . Επιπλέον εργαζόμενοι και επιχειρηματίες του τουρισμού αντιμετωπίζουν μοιραία τις συνέπειες της αποτυχημένης υγειονομικής διαχείρισης από την κυβέρνηση που έκανε την χώρα μας ουραγό στην Ευρώπη.

Τη στιγμή αυτή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, παρότι κρίνεται ως άτολμο και υστερεί έναντι άλλων όπως αυτό των ΗΠΑ, αποτελεί μία αρχική ελπίδα για ενίσχυση του εισοδήματος και της οικονομίας. Πόσο μπορεί αυτό όμως να είναι ελπίδα και για ποιους όταν θα το διαμορφώσει και θα το διαχειριστεί μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα μίας οικονομικής ολιγαρχίας και πηγαίνει πεισματικά ενάντια στην παγκόσμια τάση για δικαιότερες, κοινωνικότερες και κεϋνσιανές πολιτικές?

 


[27/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εμφάνιση των νέων μορφών εργασίας στο Δημόσιο

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με θέμα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εμφάνιση των νέων μορφών εργασίας στο Δημόσιο

Η Ν. Ε. Δημοσίων υπαλλήλων ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, στις 7μμ, με θέμα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την εμφάνιση των νέων μορφών εργασίας στο Δημόσιο.

Η κατάργηση του οκταώρου, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, οι μισθολογικές μειώσεις, η επίθεση σε συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, η τηλεργασία και η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, η εκχώρηση βασικών δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικά συμφέροντα, αποτελούν βασικούς πυλώνες της αντιμεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, χρησιμοποιώντας την πανδημία ως παντιέρα ευκαιρίας.

Συζητάμε με τους:

· Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, βουλεύτρια Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας

· Κώστα Ζαχαριάδη Τομεάρχη Εσωτερικών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας

· Χριστόφορο Βερναρδάκη Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, πρ.Υπουργό, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α` Αθήνας

· Νάσο Ηλιόπουλο Εκπρόσωπο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, πρ. υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

· Γιώργο Πετρόπουλο μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

τις απαντήσεις που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την δίκαιη και κοινωνικά ανταποδοτική οργάνωση της εργασίας στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Facebook, στην Σελίδα της Ν.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/740994053238599/?ref=newsfeed

ή σε ζωντανή αναμετάδοση από:

avgi.gr

στο κόκκινο 105.5 fm

left.gr

 


[27/05/2021] Πολιτιστική δράση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 20:00 στην Πλατεία Βικτωρίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α` Αθήνας και η Οργάνωση Μελών Πλατείας Βικτωρίας - Αχαρνών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνουν πολιτιστική δράση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 20:00, στην Πλατεία Βικτωρίας.

Αντιστεκόμαστε με χιούμορ και νότες: Διαμαρτυρόμαστε για το αντεργατικό νομοσχέδιο - Συζητάμε για τις συνέπειές του στη ζωή των εργαζομένων

- Ο Πάνος Σκουρολιάκος (βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ηθοποιός) διαβάζει σκωπτικό και εύστοχο κείμενο
- Ο μουσικός Δημήτρης Καρούσος συνοδεύει με μουσική και τραγούδια
ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου
ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας


[28/05/2021] Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας με θέμα «Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Η κυβέρνηση είναι συνεπής στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στον ΣΕΒ με την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, την καθήλωση του κατώτατου μισθού και τις απλήρωτες υπερωρίες, δηλαδή μία εργασιακή κόλαση, που δημιουργεί ευκαιρία γρήγορης κερδοφορίας λίγων ιδιωτών, αλλά δεν προσφέρει καμία δυναμική συμπεριληπτικής ανάπτυξης και κανένα όφελος για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ.Χατζηδάκης αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας, σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ από την επομένη των εκλογών, σε μια περίοδο μάλιστα βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείωσης εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας. Πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττει τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση με μείωση αποδοχών των ήδη εργαζομένων, και αποτρέπει τις προσλήψεις. Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα. Οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας. Εμείς, θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας διοργανώνει  ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 8:00 μμ με θέμα:

«Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

συμβάλλοντας και από την πλευρά του στη συζήτηση που έχει ανοίξει.  

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλητές θα είναι οι:

Πάνος Ρήγας, Μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διονύσης Τεμπονέρας, Δικηγόρος – Εργατολόγος, Μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Επίσης στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων.  

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ στο Facebook: https://www.facebook.com/syrizaaxaias


[31/05/2021] Εκδηλωση ΟΜ Συριζα ΠΣ Δαφνης & Υμηττου με θεμα :«Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική & Σύριζα ΠΣ»

Η Ο.Μ. Δάφνης & Ο.Μ. Υμηττού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ διοργανώνουν θεματική διαδικτυακή εκδήλωση την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 8 μ.μ. με θέμα «Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική & Σύριζα ΠΣ»

Ομιλητές

Γιώργος Κατρούγκαλος

Πρώην Υπουργός Εξωτερικών,Τομεάρχης Εξωτερικών & Βουλευτής Σύριζα ΠΣ.

Ράνια Σβίγκου

Υπεύθυνη Τομέα Διεθνών & Ευρωπαϊκών υποθέσεων στην Πολιτική Γραμματεία Σύριζα ΠΣ.

Παρακολούθηση της εκδήλωσης από:

Youtube: ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δάφνης-Υμηττού

Facebook: O.M. ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Δάφνης Υμηττού

Facebook: https://www.facebook.com/left.gr

 


[31/05/2021] Διαδικτυακή εκδήλωση της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ  

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 31/05/2021 και ώρα 6:30μ.μ. με τίτλο «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ»

Στον διάλογομε τους εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτωνκαι τα τοπικά μέσα ενημέρωσηςθα συμμετάσχουν οι :

Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο Facebook του ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ https://www.facebook.com/syrizalakonias

Θα αναμεταδίδεται επίσης από τοπικά sites.


[31/05/2021] Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φθιώτιδας: Το εργασιοκτόνο νομοσχέδιο της ΝΔ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας με θέμα «Το εργασιοκτόνο νομοσχέδιο της ΝΔ και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» - Σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 στις 7.00 μμ

Η κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η καθήλωση του κατώτατου μισθού αλλά και οι μειώσεις μισθών, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τηλεργασία και η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, η εκχώρηση βασικών δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικά συμφέροντα αποτελούν τα βασικά σημεία της αντιμεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ με σημαία ευκαιρίας την πανδημία.

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ΣΕΒ. Tο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ.Χατζηδάκης αποτελεί συνέχεια των μέτρων που έθεσε σε εφαρμογή από την επόμενη ημέρα των εκλογών με μια σειρά αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών μείωσης των εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας. Το νομοσχέδιο αυτό:

Πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Πλήττει τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση με μείωση αποδοχών των ήδη εργαζομένων, και αποτρέπει τις προσλήψεις.

Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα.

Καμία ενσωμάτωση αναγκαίων διατάξεων, καμία δήθεν συζήτηση, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας.

Εμείς, δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, διοργανώνει  ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 7:00 μμ με θέμα: «το εργασιοκτόνο νομοσχέδιο της Ν,Δ/ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Στην εκδήλωση - συζήτηση ομιλητές θα είναι οι:

    Διονύσης Τεμπονέρας, Δικηγόρος – Εργατολόγος, Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φωτόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

    Θα παρέμβει ο Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής Φθιώτιδας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και επενδύσεων - ΄Ερευνας και Τεχνολογίας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

    Στη συζήτηση θα παρέμβουν επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Φθιώτιδας.  

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση:

από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στο Facebook: https://www.facebook.com/syrizafthiotidas

και από τo κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCkGeWW9v78TtnCKTcHD1xUw

Μπορείτε επίσης να θέσετε ερωτήματα ώστε να απαντηθούν από τους ομιλητές μέσω του e-mail: syrizafthiotidas.ps.ekdiloseis@gmail.com


Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης και να αναλύουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας. Με την παραμονή σας στην ιστοσελίδα, αποδέχεστε τη χρήση cookies όπως αυτή περιγράφεται στην Πολιτική Cookies ΟΚ