Θ. Ξανθόπουλος: Δεκάδες κενά στην Παράλληλη Στήριξη σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα – Πάνω από 50 παιδιά παραμένουν αβοήθητα
| Θ. Ξανθόπουλος

Αναφορά του βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου στη Βουλή
Την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στον σημαντικό θεσμό της Παράλληλης Στήριξης, καθώς αυτή τη στιγμή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας περίπου 50 ευάλωτοι μαθητές εξακολουθούν να παραμένουν αβοήθητοι στην τάξη, αναδεικνύει με Αναφορά του στη Βουλή, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Ο βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρωινός Τύπος Δράμας” με τίτλο “Παραμένουν τα κενά στην Παράλληλη στήριξη σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας στη Δράμα”, στο οποίο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας υπογραμμίζει ότι “το σύνολο των παιδιών για την Παράλληλη Στήριξη ήταν 125 άτομα, και από αυτά αρχικά καλύφθηκαν τα 60, ενώ είχαν μείνει 67 κενά, από τα οποία καλύφθηκαν τα 13».
Όπως σημειώνει υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία καθώς η επόμενη φάση διορισμών είναι τον Νοέμβριο και τα κενά καλύπτονται είτε από τους γονείς, είτε κυρίως από τους εκπαιδευτικούς, κάτι που όμως “δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια”. Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν σχολεία τα οποία έχουν 10 παιδιά για παράλληλη στήριξη και έχουν πάρει μόνο τρεις με τέσσερις πιστώσεις”, ενώ όπως αναφέρει, πέρσι η κάλυψη όλων των παιδιών έγινε στην τρίτη φάση διορισμών.
“Η κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για την υποστήριξη και ενίσχυση του θεσμού, αφήνοντας για μήνες δεκάδες παιδιά αβοήθητα και μεταφέροντας τα βάρη σε γονείς και εκπαιδευτικούς”, τονίζει ο βουλευτής και ζητά από την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού να προβεί στην άμεση κάλυψη των δεκάδων κενών στην Παράλληλη Στήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Επισυνάπτεται η Αναφορά.
/







