Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις των κ.κ. Χρ. Φώλια και Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
Την ώρα που οι κ.κ. Χρ. Φώλιας και Γ. Αλογοσκούφης εκτοξεύουν φραστικές απειλές χωρίς αντίκρισμα, Τραπεζίτες, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και η ΔΕΗ κλιμακώνουν ανενόχλητοι μια κούρσα λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων με καταχρηστικές και αυθαίρετες ανατιμήσεις.
Αυτή την ώρα, αντί των μεγάλων λόγων χρειάζονται χειροπιαστά έργα. Χρειάζεται ο δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ισχυρή άμεση κρατική παρέμβαση για τη μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών σε βάρος των υπερκερδών Τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.