Προστασία του Ποικίλου Όρους

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Ποικίλο Όρος, οι οποίες εκδηλώθηκαν την Πρωτομαγιά η πρώτη, στις 8 Μαΐου η δεύτερη, αναδεικνύεται η επείγουσα ανάγκη για την προστασία της περιοχής. Προς τούτο, επανέρχομαι στο περιεχόμενο παλαιότερης σχετικής ερώτησής μου από 29-10-2009 για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρου. 

Στο Ποικίλο Όρος έχουν βρεθεί 200 περίπου είδη φυτών, 60 είδη εντόμων και αποτελεί πέρασμα για 80 περίπου είδη πουλιών. Αποτελεί περιοχή υψηλής οικολογικής σημασίας για όλο το Λεκανοπέδιο της Αθήνας και αποτελεί μία από τις τελευταίες ελπίδες για τη διατήρηση ανεκτού περιβάλλοντος στη Δυτική Αττική.

Συλλογικοί φορείς απαιτούν από την πολιτεία την άμεση λήψη μέτρων  για  την προστασία,  περιβαλλοντική ανάπτυξη   και ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου ως πρασίνου, καθόσον αυτό θα  συμβάλει στην ανάπτυξη του πρασίνου όχι μόνον για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής, αλλά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου του   Λεκανοπεδίου Αττικής.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

•    Ποια είναι η θέση της για την  αναδάσωση των  εκτάσεων που έγιναν  στο Ποικίλο όρος και το όρος Αιγάλεω  κατά την τελευταία δεκαπενταετία; 

•    Ποια έργα έχουν προγραμματισθεί να γίνουν την προσεχή πενταετία στην προαναφερόμενη περιοχή  και ποιά  συγκεκριμένα μέτρα έχουν προωθηθεί από την πολιτεία για την ανάδειξη του Ποικίλου όρους ως “Εθνικού  Δρυμού”;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

Scroll