Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Έλενας Ακρίτα, στη Βουλή: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό φαντάρου μέσα σε στρατιωτική μονάδα
Με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Ισότητας και Δικαιωμάτων Έλενας Ακρίτα, 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με καταγγελλόμενο πρωτοφανές βίαιο περιστατικό εντός στρατιωτικής μονάδας, εναντίον φαντάρου και της μητέρας του, που τον υπερασπίστηκε εκ των υστέρων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο φαντάρος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικό μέσα σε Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς. Η βίαιη επίθεση έγινε ενώπιον του Αξιωματικού Υπηρεσίας, ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει, ενώ το συμβάν καταγράφηκε από τις κάμερες που υπάρχουν στη Λέσχη. Η μητέρα του παιδιού επιχείρησε να υπερασπιστεί τον γιο της, δέχθηκε ωστόσο και η ίδια επίθεση, ενώ αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία πως η γυναίκα σε κατάσταση σοκ μετέβη στο οικείο Α.Τ. προκειμένου να καταθέσει μήνυση, κάτι που τελικά δεν έγινε διότι οι συνάδελφοι του αστυνομικού-θύτη, που υπηρετεί στο εν λόγω Τμήμα, την απέτρεψαν.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς Άμυνας αλλά και Προστασίας του Πολίτη αν γνωρίζουν την εν λόγω πολύ σοβαρή καταγγελία και πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν.
Αναλυτικά η ερώτηση:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό φαντάρου μέσα στη Λέσχη Αξιωματικών Tυχερού Έβρου από αστυνομικό»
Ένα πρωτοφανές βίαιο περιστατικό, τόσο εντός στρατιωτικής μονάδας όσο και εκτός αυτής, ενάντια σε φαντάρο και την μητέρα του που κλήθηκε να υπερασπιστεί τον γιο της είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με καταγγελία, ο φαντάρος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικό μέσα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς στο Τυχερό Έβρου. Η βίαιη επίθεση έγινε ενώπιον του Αξιωματικού Υπηρεσίας, ο οποίος επιχείρησε να παρέμβει και να προστατέψει τον πεσμένο στο έδαφος φαντάρο. Το συμβάν καταγράφηκε από τις κάμερες που υπάρχουν στη Λέσχη και προφανώς διαδόθηκε σε όλο το στρατόπεδο και στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ανώτατο και ανώτερο αξιωματικό.
Η μητέρα του παιδιού αφού έμαθε για το συμβάν πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον αστυνομικό, ο οποίος ωστόσο -σύμφωνα με τα καταγγελόμενα- επιτέθηκε και στην ίδια. Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ μετέβη στο Α.Τ. Τυχερού προκειμένου να καταθέσει μήνυση, κάτι που τελικά δεν έγινε διότι οι συνάδελφοι του αστυνομικού-θύτη, που υπηρετεί στο εν λόγω Τμήμα, την απέτρεψαν (!), χωρίς να πράξουν το παραμικρό για τη νέα τραμπούκικη συμπεριφορά του συναδέλφου τους.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους:
Οι Ερωτώσες Βουλεύτριες και οι Ερωτώντες Βουλευτές
Ακρίτα Έλενα
Βέττα Καλλιόπη
Δούρου Ειρήνη (Ρένα)
Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)
Μπάρκας Κώστας
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Παπαηλιού Γιώργος
Τσαπανίδου Παρθένα (Πόπη)
Ψυχογιός Γιώργος