Στην επιτακτική ανάγκη να ανταποκριθούν οι προοδευτικές δυνάμεις στα αιτήματα της κοινωνίας αλλά και στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε μιλώντας στο Κόκκινο, ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Εσωτερικών Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
“Υπάρχει μια κοινωνική αντιπολίτευση που με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών διαδηλώνει μαζικά και στα αιτήματά της εκτός από δικαιοσύνη και διαφάνεια υπάρχουν και τα αιτήματα για καλύτερη ζωή, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Είναι ευθύνη της προοδευτικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό. Η προοδευτική συνεργασία είναι ο τρόπος για να αλλάξει η κυβέρνηση στη χώρα”, τόνισε.
“Ο Σωκ. Φάμελλος στην ομιλία του στη Βουλή έθεσε το ζήτημα της πολιτικής πρότασης για προοδευτική έξοδο από την κρίση. Είναι σαφές ότι δεν αρκεί η οργή του κόσμου, χρειάζεται πολιτική απάντηση στη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κατά την άποψή μας πρέπει να συνεννοηθούμε πολιτικά οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και βάλαμε την πρόταση στο τραπέζι”, συνέχισε.
“Η παρουσία του κόσμου στα συλλαλητήρια ήταν καταλυτική. Άλλαξε το κλίμα. Μπορούμε να μιλάμε για απονομιμοποιημένο πρωθυπουργό στη συνείδηση του κόσμου… Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο και στη Δράμα είναι το “συνεννοηθείτε, κάντε κάτι, δεν βγαίνει τρίτη θητεία με Μητσοτάκη”. Η πολιτική μας ανάλυση λέει ότι κανείς δεν έχει από μόνο του την δυναμική… Πρέπει να γίνουν συνεννοήσεις στο προοδευτικό στρατόπεδο”, σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.
“Πρέπει να συζητήσουμε τα φλέγοντα προβλήματα και να βρούμε τις πιθανές λύσεις. Να δημιουργηθεί κουλτούρα διαλόγου” συμπλήρωσε και κατέληξε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσει στο κόσμο απλά καθαρά, κατανοητά και να του πει τι σκοπεύει να κάνει και να το κάνει. Είναι καθοριστικό στοιχείο για μας. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταστήσει το πιο ισχυρό καταλύτη της προοδευτικής συνεργασίας. Ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.