Συνάντηση Μεϊκόπουλου – Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού (e–sports)
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού κ. Βαγγέλη Καστανιά πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια ευρύτερη συζήτηση για τον ηλεκτρονικό αθλητισμό, τα γνωστά σε όλους esports, την ραγδαία ανάπτυξή τους στο εξωτερικό, καθώς και την εξέλιξη και τη δημοτικότητά τους στην Ελλάδα.
Επισημάνθηκε ότι ένας από τους λόγους της μεγάλης απήχησης που καταγράφουν είναι ότι μπορούν όλοι και όλες να συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, ενώ έχει αναγνωριστεί ότι στο ψηφιακό παιχνίδι, οι παίκτες αναπτύσσουν σε μεγάλο βαθμό διανοητικές και σωματικές δεξιότητες και μια διαφορετικού είδους αθλητική ευφυΐα.
Τονίστηκε ότι τα esports δεν πρέπει να συγχέονται με τον εθισμό στο gaming. O ηλεκτρονικός αθλητισμός απαιτεί πειθαρχία, λελογισμένο έλεγχο στο παιχνίδι και ισορροπία μεταξύ gaming και προσωπικής ζωής.
Στην Ελλάδα, πρόσφατα, αναγνωρίστηκαν τα esports ως ερασιτεχνικός αθλητισμός έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του πλαισίου του ηλεκτρονικού αθλητισμού.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα ζητήματα που, όπως ανέφερε, χρήζουν νομοθετικής βελτίωσης προκειμένου ο ορισμός των ηλεκτρονικών αθλημάτων να μην είναι περιοριστικός και να ανοίξει ο δρόμος για την αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας από την Διεθνή Ομοσπονδία Esports (IESF).
Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. ανέφερε ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει πίσω, αλλά να προσεγγίσει τον ηλεκτρονικό αθλητισμό με τρόπο οργανωμένο, δίκαιο, πολυδιάστατο και έμφαση στη διαμόρφωση και την εμπέδωση υγιούς αθλητικής κουλτούρας.