Αλ. Μεϊκόπουλος Π. Πολάκης

Ο Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκης και ο Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Μεϊκόπουλος, στα Χανιά

Π. Πολάκης: Η Κρήτη πληρώνει πολύ βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Πρέπει να διαλέξουμε ένα μοντέλο ΑΠΕ που να επιστρέφει στην κοινωνία

Δύο πολύ σημαντικά ζητήματα για την τοπική κοινωνία των Χανίων τέθηκαν επί τάπητος, το απόγευμα της Παρασκευής 7-2-2025 στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στο ΕΒΕ στα Χανιά. Ομιλητές ήταν ο Βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και ο Βουλευτής Μαγνησίας και Τομεάρχης Υποδομών Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκαν ήταν ο ΒΟΑΚ και οι πυλώνες υψηλής και υπερυψηλής τάσης.

Όσον αφορά το θέμα του ΒΟΑΚ, ο Αλ. Μεϊκόπουλος ως τομεάρχης Υποδομών επισήμανε πως «Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την εκτέλεσή του, ωστόσο έκαναν δύο αλλαγές. Εκτόξευσαν το κόστος, και θέλουν να βάλουν διόδια για τους Κρητικούς». Όσον αφορά, το τελευταίο ζήτημα, με τα διόδια, τόνισε πως ο δρόμος μπορεί να γίνει και χωρίς να υπάρχουν διόδια, αφού μετά από μελέτες διαπιστώθηκε πως τον χειμώνα, υπάρχει πολύ λιγότερη διέλευση από τον ΒΟΑΚ. «Έχουμε ένα έργο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ανολοκλήρωτο και κοστοβόρο», επισήμανε ο Βουλευτής Μαγνησίας, ενώ ανέφερε πως ο ΒΟΑΚ θα πρέπει να έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, αλλιώς θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο. Ο Παύλος Πολάκης στην τοποθέτησή του, για τον ΒΟΑΚ, ανέφερε πως: «Είμαστε ο μοναδικός τόπος στην Ελλάδα που πληρώνει τόσο πολύ βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Σαφώς φταίει και η οδηγική συμπεριφορά. Από τους 570 νεκρούς ετησίως οι 150 είναι στην Κρήτη»!

Σχετικά με τους πυλώνες υψηλής και υπερυψηλής τάσης και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο νησί ο Παύλος Πολάκης τόνισε τα εξής: «Η Κρήτη καταναλώνει 900 μεγαβατ ημερησίως.  Σαφώς και έπρεπε να γίνει η ηλεκτρική διασύνδεση. Σαφώς και έπρεπε να εγκατασταθούν ΑΠΕ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σχεδιασμός για εγκατάσταση ΑΠΕ που μπορούν να καλύψουν δύο φορές την Κρήτη», ενώ τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, σχετικά με το πως θα μπορεί το ρεύμα που θα παράγεται να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των Κρητικών και να μην εξαχθεί σε άλλες περιοχές. «Το μοντέλο που θα διαλέξουμε, πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία», επισήμανε ο Παύλος Πολάκης, ενώ ανέφερε παράδειγμα δήμου στην Ελλάδα, αντίστοιχος του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος με τη χρήση ΑΠΕ,  κατάφερε να πληρώνει μόλις 150 ευρώ σε ρεύμα. Ακόμα για το μέλλον της Κρήτης επισήμανε πως χρειαζόμαστε ισχυρή παραγωγικότητα, ισχυρή τουριστική ανάπτυξη και επιχειρήσεις που το εισόδημά τους να παραμένει στην Κρήτη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον αναπτυξιακό οργανισμό ΟΑΚ, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν αρδευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Κρήτης. Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της  ανακατασκευής του κολυμβητηρίου,  τις αρκετά σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει αλλά και την αξιοποίηση των χώρων του. Όπως επισημάνθηκε από τον Αλ. Μεϊκόπουλο, «θα διενεργηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος προκειμένου να ληφθούν απαντήσεις για τον ξενώνα αθλητών, σχετικά με το αν χρησιμοποιείται για να φιλοξενεί αθλητές που έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ή αν έχει άλλη χρήση».

Scroll