Ν. Παππάς

Ν. Πάππας Στο Κόκκινο: «Καλούμε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να συνυπογράψουν την πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ομολογήσει ήδη»

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο

«Ο μόνος τρόπος, τυπικά, με τον οποίον μπορεί να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή για τα Τέμπη, θέλοντας και μη, είναι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Η πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση μπορεί να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, να καθυστερήσει ο προσδιορισμός της ημερομηνίας συζήτησης, ώστε να διευκολυνθεί ο κ. Μητσοτάκης να αναπτύξει έναν επικοινωνιακό και πολιτικό σχεδιασμό, κάτι για το οποίο του δίνεται χρόνος αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Κώστα Σαββόπουλο. «Το ερωτηματικό είναι γιατί δεν προστρέχουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ να συνυπογράψουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τη Νέα Αριστερά, την Πλεύση Ελευθερίας την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Μας ξενίζει η επιλογή. Είναι μια επιλογή που στέλνει σήμα αναμονής για τις πρωτοβουλίες Μητσοτάκη, όπως έγινε και στην επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τους καλούμε να συνυπογράψουν άμεσα», συμπλήρωσε ο ίδιος, κρίνοντας ως αναγκαίο να σταθεί η Βουλή στο ύψος των περιστάσεων.

«Δεν περιμένουμε ακόμα ένα πόρισμα για να αποφανθούμε. Αν ο κ. Μητσοτάκης κουκούλωσε στην εξεταστική, μπάζωσε στο σημείο του εγκλήματος, είπε ψέματα για τα εύφλεκτα υλικά, είναι πράγματα που γνωρίζουμε, είναι ομολογημένα, τελείωσαν. Και είναι ικανά από μόνα τους να οδηγήσουν στην επιλογή της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας», συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ομολογήσει πολιτικά εγκλήματα. Τον ζώνουν τα πολιτικά και τα ποινικά φίδια. Είναι σαφές ότι θα πάει κάποιος υπουργός του σε προανακριτική και, πιθανόν, να παραπεμφθεί σε δίκη και, σε αυτή τη διαδικασία, θα ερωτηθεί/ούν ποιος έδινε τις εντολές». Για να προσθέσει αργότερα: «Την ευθύνη την είχε το ίδιο το Μαξίμου. Συντόνισε κυβερνητικές δυνάμεις, συντόνισε επιχειρησιακές δυνάμεις για να γίνει το μπάζωμα. Η εξεταστική ήταν μια αθλιότητα συγκάλυψης, στην κεφαλή της οποίας βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Scroll