Στην εκπομπή «Σήμερα» παραχώρησε συνέντευξη σήμερα, Παρασκευή 28/6, η βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, όπου τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας.
Η Θεοδώρα Τζάκρη μεταξύ άλλων επισήμανε, απαντώντας σε σχετικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το κείμενο των «87» είπε:
«Καταρχάς στις 7/7 θα γίνει Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία στις 4/7. Όποτε παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες.
Αντί να έρθουν να πουν τις απόψεις τους στο κομματικό όργανο, όπως επιτάσσουν οι οργανωτικές δημοκρατίες αρχές, τις παραβιάζουν απροκάλυπτα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι “πραξικόπημα”. Είχε πάντα μειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, και μέχρι πρότινος είχαμε και φράξιες. Οι 6+6 και οι “53” όπως λέγονταν, είναι αυτοί που αποχώρησαν και παρακρατούν, ανήθικα, τις 11 έδρες. Εκτιμώ πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης.
Είναι ξεπερασμένο το αίτημα να συγκληθούν τα όργανα, αφού έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες.
Στο κείμενο των 87 αναφέρεται το αίτημα για σύγκληση των προοδευτικών δυνάμεων. Μα, ο πρώτος που κατέθεσε προτάσεις για σύγκληση ήταν ο Στ. Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Υπάρχουν και αβάσιμες διαπιστώσεις στο κείμενο, όπως ότι ο προοδευτικός χώρος δεν ενισχύθηκε στις εκλογές. Ο προοδευτικός χώρος, μιλώντας συνολικά, ενισχύθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.
Για την Αυγή:
Η εποχή μας κυριαρχείται από το ψηφιακό άλμα και οι εφημερίδες παγκοσμίως για να επιβιώσουν γίνονται ηλεκτρονικές, με συνδρομητές. Χρειαζόμαστε το κύρος της έντυπης έκδοσης, αλλά χρειαζόμαστε και το ηλεκτρονικό μέσο, για την ταχύτητα της κυκλοφορίας της είδησης. Δεν την κλείσαμε την Αυγή, θα παραμείνει ανοιχτή για πολλά χρόνια ακόμη. Το πρόβλημα είναι πως, βάσει οικονομικών αποτελεσμάτων και κυκλοφορίας, το καθημερινό φύλλο της Αυγής δεν βγαίνει. Έχεις το site avgi.gr όπου καθημερινά μπαίνουν 100-200.000 χρήστες και δημοσιεύει το ίδιο περιεχόμενο με μια έντυπη έκδοση που πουλάει μερικές εκατοντάδες φύλλα.
Η λύση αυτή, να διατηρηθεί το έντυπο κυριακάτικο φύλλο και να ενισχυθεί το site, είχε επιδειχθεί ως μοναδική λύση και επί Αλέξη Τσίπρα, από αυτούς που σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα. O Στ. Κασσελάκης υλοποίησε προειλημμένη απόφαση των εκτελεστικών οργάνων, που επιβεβαίωσε και το Εκτελεστικό Γραφείο.
Με την απόφαση αυτή, εξοικονομούνται εκατομμύρια από εκτυπωτικά έξοδα και χαρτί, θα ενισχυθεί το site και η κυριακάτικη έκδοση, δεν θα υπάρξει καμία απόλυση δημοσιογράφου ακριβώς για να υπάρχει η εύρυθμη λειτουργία αυτών των μέσων.
Για το κείμενο των 87 και αν «κρύβεται» πίσω από αυτή την κίνηση ο Αλ. Τσίπρας
Όχι, δεν κρύβεται πίσω από τους 87 ο Τσίπρας, τις έχει δείξει τις προθέσεις του, ήμασταν και στην παρουσίαση του Ινστιτούτου που έφτιαξε. Αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας συμβάλλει θετικά στις συλλογικές μας αποφάσεις, τις ενδυναμώνει, δεν τις αποδυναμώνει. Αυτοί που μιλάνε εξ ονόματος του Αλέξη Τσίπρα δεν τον βοηθούν στην εικόνα που έχει στην κοινωνία, δεν χρειάζεται μεταφραστές ο Τσίπρας. Ό,τι έχει να πει ο Αλέξης Τσίπρας, το λέει, το ίδιο έκανε και στο Συνέδριο.
Εγώ είμαι 20 χρόνια βουλευτής και έχω συνυπάρξει με ανθρώπους που στην πορεία έχασαν τις έδρες τους και πήγαν στο σπίτι τους. Σφάλλουν όσοι νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα – εργοδότης, ένα κόμμα που δίνει επιδόματα ανεργίας. Επί Κασσελάκη η προσφορά στο κόμμα αρχίζει και τελειώνει ανιδιοτελώς. Αυτό δεν το λέει ο Κασσελάκης, το υπαγορεύουν τα χιλιάδες μέλη μας τα οποία στηρίζουν από την τσέπη τους τις οργανώσεις μας για να μένουν ανοιχτές και τις εκλογικές αναμετρήσεις και δεν καταδέχονται να πάρουν απ` το φτωχό μας κόμμα ούτε έναν καφέ. Η συμμετοχή στο κόμμα γίνεται ανιδιοτελώς και η επιβράβευση είναι είτε ηθική, και έρχεται από την κοινωνία, είτε εκλογική και έρχεται από το εκλογικό σώμα.
Κανείς δεν απομακρύνθηκε λόγω των δηλώσεων του, διακόπηκε η επαγγελματική συνεργασία είναι γιατί δεν επιτελούσαν το έργο των βουλευτών ή του ίδιου του κόμματος.
Για το «μαύρο χρήμα»
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που δεν συμμετείχε διαχρονικά στο πάρτι της μίζας. Είναι το μόνο κόμμα στη μεταπολίτευση που παρέδωσε στην επόμενη κυβέρνηση ποσό που ισούται με το 17% του ΑΕΠ της χώρας.
Αυτό που λέει ο Στ. Κασσελάκης, περί μιας σύγχρονης πολιτικής, ηθικής επανάστασης, απαλλαγής της χώρας από το μαύρο χρήμα, που μπορεί και να του στοιχίσει και τη θέση του όπως είπε επί λέξει, δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τον αγώνα του Αλ. Τσίπρα να σώσει τη χώρα, να διασώσει την οικονομία. Για μας στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ωφέλιμοι για τη χώρα και όχι για τους εαυτούς μας.
Τα κόμματα είναι πολύπλοκοι μηχανισμοί. Για τον Τσίπρα βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Δεν είναι όλα τα παιδιά στα κόμματα καλά.
Εκτιμώ ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όποιος βάζει θέμα ηγεσίας – που θεωρώ ότι δεν βάζουν θέμα ηγεσίας – είναι σαν να μην πήρε το πρόσφατο μήνυμα του Συνεδρίου, που ήταν η παμψηφεί μη αποδοχή της αμφισβήτησης του προέδρου.
Αλλιώς είναι σαν οι 87 να παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, τα όργανα θα συνεδριάσουν, θα είναι εκεί και θα μιλήσει κι ο πρόεδρος μας.