Α. Μεϊκόπουλος Γ. Καραμέρος

Ερώτηση Μεϊκόπουλου-Καραμέρου: Χωρίς πρόσβαση στη δημόσια τηλεόραση το νησί της Σκοπέλου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για την ΕΡΤ 
κ. Μαρινάκη

ΘΕΜΑ: Χωρίς πρόσβαση στη δημόσια τηλεόραση το νησί της Σκοπέλου

Για πάνω από ένα μήνα το νησί της Σκοπέλου παραμένει χωρίς πρόσβαση στα κρατικά κανάλια της ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3 με κατοίκους αλλά και επισκέπτες να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα.
Το φετινό καλοκαίρι η κρατική τηλεόραση έχει εξασφαλίσει τη μετάδοση σημαντικών αθλητικών γεγονότων εξαιρετικά προσφιλών στο τηλεοπτικό κοινό. 
Με κορωνίδα τη μετάδοση του EURO 2024 αλλά και του προ – ολυμπιακού τουρνουά της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ, μεγάλη μερίδα των Ελλήνων τηλεθεατών επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις μεταδόσεις της κρατικής τηλεόρασης.
Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου, οι οποίοι εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα κρατικά κανάλια.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος, εντοπίζεται σχετική βλάβη στον αναμεταδότη του νησιού, η οποία όμως δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί σύντομα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας «αρχές Ιουλίου και αν…» ήταν η απάντηση των αρμοδίων της ΕΡΤ με τους πολίτες του νησιού να αγανακτούν δικαιολογημένα και να ζητούν επίσπευση των αναγκαίων επισκευών.
Την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων εντείνει το γεγονός ότι ήδη βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες χωρίς πρόσβαση στα κρατικά κανάλια και ο ορίζοντας υλοποίησης των αναγκαίων επισκευών παραμένει αόριστος.
Την ίδια ώρα, οι Σκοπελίτες αναφέρουν ότι πληρώνουν κανονικά τις αναγκαίες εισφορές τους για την κρατική τηλεόραση και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παραμένουν τόσες ημέρες χωρίς πρόσβαση στα κανάλια της ΕΡΤ.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεται να παρέμβει προκειμένου το πρόβλημα στον αναμεταδότη της ΕΡΤ στο νησί της Σκοπέλου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και να μπορούν πολίτες και επισκέπτες του νησιού να απολαμβάνουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στα κρατικά κανάλια;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Καραμέρος Γιώργος

Scroll