Το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι και φορείς του δήμου Περάματος, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις γιατί αντιδρούν στην επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών της εταιρείας EL PETROL, με χωρητικότητα 3.600 κ.μ., οι οποίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους από το 1985.
Το πρόβλημα των δεξαμενών των εταιρειών πετρελαιοειδών ταλανίζει επί δεκαετίες το Πέραμα και η απόφαση για επαναλειτουργία των δεξαμενών της εν λόγω εταιρείας δυσκολεύει την προσπάθεια για συνολική απομάκρυνση όλων των δεξαμενών.
Αν και έχει συσταθεί ειδική επιτροπή από το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να μελετήσει το πρόβλημα και να προετοιμάσει τη σταδιακή απομάκρυνση των δεξαμενών από το Πέραμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής με θετική γνωμοδότηση επί της προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας EL PETROL ανοίγει το δρόμο για την επαναλειτουργία τους.
Σημειώνεται ότι στο Πέραμα λειτουργούν δεξαμενές άλλες τέσσερις εταιρείες πετρελαιοειδών, εκ των οποίων οι τρεις χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα στο Πέραμα, θα έχει οδυνηρές συνέπειες σε ολόκληρο τον Πειραιά.
Επειδή το Πέραμα, αλλά και ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή έχει υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά εξ αιτίας και της ύπαρξης των δεξαμενών πετρελαιοειδών
Επειδή το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δεξαμενών πετρελαίου της εταιρείας EL PETROL θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
-Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να μην επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας EL PETROL;
-Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Ανάπτυξης και η προετοιμασία για τη σταδιακή απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών και ποιο το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Δραγασάκης