H βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Ισότητας και Δικαιωμάτων, Έλενα Ακρίτα, συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας το Σάββατο 14 Ιουνίου για τα 2 χρόνια από το έγκλημα της Πύλου.
Με παλμό και το σύνθημα «Τέμπη, Πύλος, Παλαιστίνη, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» εκφράστηκε η απαίτηση να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες για ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 600 γυναίκες, άντρες, παιδιά.
Η Έλενα Ακρίτα μίλησε στην ΕΡΤ και τοπικά Mέσα και αναφέρθηκε στο πάνδημο αίτημα για δικαιοσύνη: στη συγκάλυψη των Τεμπών, αλλά και στην Πύλο, όπου 17 στελέχη του Λιμενικού έχουν παραπεμφθεί από τον Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου σε κύρια ανάκριση για κακουργήματα.
Η βουλευτής επικρατείας επανέλαβε, επίσης, την έκκληση όλων των δημοκρατικών πολιτών να σταματήσουν άμεσα οι γενοκτονικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

