Σημεία από την τοποθέτηση του αν. εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δημήτρη Μελίδη, στην εκπομπή MEGA News Talk (26/11) με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή
-Παρότι βρισκόμαστε εδώ και χρόνια εκτός Μνημονίων από τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα, σήμερα η ΝΔ στο θέμα των ΣΣΕ δίνει πολύ λίγα, πολύ αργά στους εργαζόμενους που φτωχοποιούνται συνεχώς στην 7ετία Μητσοτάκη.
-Η κοινοτική οδηγία για ΣΣΕ αναφέρει ποσοστό κάλυψης 80% του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας-μέλους της ΕΕ.
-Στην Ελλάδα με ευθύνη της ΝΔ το ποσοστό κάλυψης του συνόλου των εργαζόμενων είναι μόνο στο 24% αντί για το 80%.
-Σύμφωνα με την Eurostat, τα «λουκέτα» επιχειρήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 47,8% το τρίτο τρίμηνο του 2025, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη. Υπάρχει σχετικό δημοσίευμα στο «ΒΗΜΑ» για το θέμα των λουκέτων. Η Ελλάδα κατέχει λοιπόν την αρνητική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη.
-Το ιδιωτικό χρέος πολλαπλασιάζεται, η πλειοψηφία των πολιτών δεν αποταμιεύει παρά μόνο καταναλώνει και μάλιστα πολύ ακριβά. Έχουμε δει τις προηγούμενες δεκαετίες που οδήγησε αυτό το μοντέλο λειτουργίας της οικονομίας.
-Περίεργο να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι είναι πιο λογική η εκδοχή της πρωτιάς του μόνο του απέναντι στη ΝΔ από την πολύ πιο ρεαλιστική επιλογή της σύμπραξης των προοδευτικών δυνάμεων και πολλαπλασιασμού των ψηφοφόρων όπως έγινε στον Δήμο της Αθήνας.
-Σταθερά επιμένουμε στην γραμμή της προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων με προοπτική Νίκης στις επόμενες εκλογές.