Δικαιολογημένα η κοινωνία θεωρεί ότι από την Εξεταστική Επιτροπή δεν πρόκειται να προκύψει κάτι για ευθύνες πολιτικών προσώπων, διότι ούτε μάρτυρες κλήθησαν ουσιαστικοί, αλλά σταμάτησε τις εργασίες χωρίς να έχει έρθει η δικογραφία. Από την ανάγνωση της δικογραφίας προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσης των ουσιωδών μαρτύρων, διότι προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής ενημερώνονταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Δημ: Από πού προκύπτει αυτό;
Β. Κ.: Από καταθέσεις ανώτερων στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δημ: Αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή;
Β.Κ.: Θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν και θα προκύψουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα. Δεν μας έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρι σήμερα.
Δημ: Άρα ζητάτε να ξανανοίξει η επιτροπή να συνεχιστούν οι εργασίες;
Β.Κ.: Ζητάμε το αυτονόητο. Να κληθούν οι ουσιώδεις, οι ουσιαστικοί μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Γενιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Κατσούλης , ο κ. Τριαντόπουλος για το δεύτερο έγκλημα, αυτό του μπαζώματος του τόπου δυστυχήματος.
Δημ: Άρα ζητάτε να ανοίξει ξανά η επιτροπή τις εργασίες της;
Β.Κ.: Ζητάμε να λάμψει η αλήθεια, να μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία.