27/09/2011

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: Κατάργηση και συγχώνευση φορολογικών υπηρεσιών

Στη Βουλή φέρνει με ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, την κατάργηση και συγχώνευση φορολογικών υπηρεσιών, όπου η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους φορολογούμενους και τους λογιστές των αντίστοιχων περιοχών, αφού λόγω της ανικανότητας του Υπουργείου να ολοκληρώσει την μηχανοργάνωση των εφοριών, θα αναγκαστούν σε μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

27/09/2011

Ερώτηση

Προς τον  κ. Υπουργό  Οικονομικών

Θέμα: Κατάργηση και συγχώνευση φορολογικών υπηρεσιών

Σύμφωνα με έγγραφο του γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων με αρ. πρωτ. 0007400/ 12.9.2011 προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ.), το επόμενο διάστημα θα καταργηθούν φορολογικές υπηρεσίες και τμήματα εφοριών. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους φορολογούμενους και τους λογιστές των αντίστοιχων περιοχών, αφού λόγω της ανικανότητας του Υπουργείου να ολοκληρώσει την μηχανοργάνωση των εφοριών, θα αναγκαστούν σε μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων, πολλές φορές σε δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές. Επίσης δημιουργεί αναστάτωση και στους εφοριακούς που εργάζονται στις υπηρεσίες αυτές  και γιατί οι οργανικές τους θέσεις καταργούνται αλλά και γιατί θα αναγκαστούν σε μεγάλες καθημερινές μετακινήσεις.

Ερωτάται ο   κ. Υπουργός:

• Πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών, από την κατάργηση υπηρεσιών και τμημάτων;

• Οι οργανικές θέσεις των εφοριακών που υπηρετούν σε εφορίες και τμήματα που καταργούνται, θα μεταφερθούν στις υπηρεσίες του Υπουργείου που θα μεταφερθεί και η σχετική αρμοδιότητα;

• Η επιλογή των ελεγκτών για το νέο κλάδο, θα γίνει με γραπτό αδιάβλητο διαγωνισμό ή με άλλες  διαδικασίες υποκειμενικών και αδιαφανών κριτηρίων;

• Σχετικά με το περιεχόμενο του εγγράφου, υπήρξε διάλογος με την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. ,  με τους τοπικούς συλλόγους Εφοριακών, με φορείς της Αυτοδιοίκησης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ή άλλους φορείς; Αν ναι, να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα των φορέων αυτών.

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης