27/03/2008

ΕΛ.ΑΣ.

Ερώτηση Π.Κοροβέση προς τον Υφυπουργό Δημοσιας Ταξης

Έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά για τη σχέση ομάδας αστυνομικών  με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αδιάψευστο στοιχείο η πρόσφατη τηλεοπτική εικόνα με τη διμοιρία των ΜΑΤ να εφορμά μαζί με χρυσαυγίτες κατά διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας στις 2 Φεβρουάριου του 2008.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα (π.χ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 23.03.08), πληθώρα επίσημων εγγράφων αποδεικνύουν ότι η Κρατική Ασφάλεια στοχοποιεί πολίτες με βάση την ιδεολογία τους, παρακολουθεί και ελέγχει εντελώς νόμιμες εκδηλώσεις και κυρίως κινήσεις πολιτών που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος, μόνο και μόνο επειδή δεν ταυτίζονται με την κυρίαρχη πολιτική.

Από τα δημοσιεύματα τεκμηριώνεται ότι πολίτες και πολιτικοί-πολιτιστικοί χώροι που υφίστανται αυτήν τη στενή παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν δεχθεί τελευταία αλλεπάλληλες επιθέσεις από «αγνώστους».

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αστυνομικοί μετέχουν σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ μεταξύ τους κυκλοφορούν φωτογραφίες, σήματα, σημαίες και συνθήματα που παραπέμπουν στο ναζισμό, τη χούντα και το νεοφασισμό. Π.χ. ο Χίτλερ, τα Waffen SS, ο δικτάτορας Παπαδόπουλος με τον τίτλο «ΗΓΕΤΗΣ», ο ιταλός ποδοσφαιριστής Πάολο ντι Κάνιο να χαιρετά φασιστικά, η αφίσα της χρυσαυγίτικης «Γαλάζιας στρατιάς» κ.ο.κ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1.    Θα διενεργηθεί επιτέλους η απαιτούμενη σε βάθος έρευνα για τις διασυνδέσεις ορισμένων αστυνομικών υπαλλήλων με ακραίες ομάδες ναζιστών-νεοφασιστών, όπως αποδεικνύουν αδιάσειστα δημοσιευμένα στοιχεία, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από αστυνομικούς που σχετίζονται με την ιδεολογία του νεοναζισμού και με τις πρακτικές της παρανομίας και  της βίας;

2.    Τι μέτρα πρόκειται να λάβει προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να εκφράζονται και να διαδηλώνουν ελεύθερα, να αγωνίζονται για τη δημοκρατία και την ελευθερία στο πεδίο των ιδεών, σε θέματα παιδείας, περιβάλλοντος, τρόπου ζωής κ.λ.π., απαλλαγμένοι από την απίστευτη βία και την εκτεταμένη χρήση χημικών, που αποτελούν ενδείξεις ενός στρατοκρατικού πνεύματος που επικρατεί στους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Περικλής Κοροβέσης