23/04/2024

Γ. Πούλου: Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν είναι ιδιοκτησία της ΝΔ!

Ούτε στη συζήτηση της δεύτερης επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις για τις διαρροές προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Ασημακοπούλου, προσήλθε η αρμόδια υπουργός κα Κεραμέως. Επέλεξε να «δοξασθεί κρυπτόμενη» αναθέτοντας στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λιβάνιο τον άχαρο ρόλο μιας διεκπεραιωτικής εμφάνισης, από την οποία δεν γίναμε... σοφότεροι.

Αν η κα Υπουργός πιστεύει ότι έτσι θα συγκαλύψει και αυτήν την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, που εύλογα δημιουργεί καχυποψία στους πολίτες για το αδιάβλητο των εκλογών, πλανάται.

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το εάν:

ο εσωτερικός έλεγχος της υπόθεσης από το ΥΠΕΣ διεξάγεται για να διαλευκανθεί ή για να συγκαλυφθεί η υπόθεση.

τα συστήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού και εσωτερικού εξακολουθούν να είναι διάτρητα, όπως αποδείχθηκε ότι είναι.

προσωπικά δεδομένα πολιτών έχουν διαρρεύσει από το ΥΠΕΣ και σε άλλους υποψήφιους πολιτευτές της ΝΔ.

η κυβέρνηση προτίθεται να μετακυλήσει στους φορολογούμενους το κόστος των αποζημιώσεων που θα επιδικαστούν ή θα στραφεί κατά της ΝΔ που αντιλαμβάνεται το ΥΠΕΣ σαν προεκλογικό της κέντρο.

.