11/04/2024

Αναφορά Α. Παναγιωτόπουλου-Α. Αυλωνίτη: Απαράδεκτη η υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων

Αναφορά με την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, της 5ης Απριλίου 2024, που έχει ως θέμα την αποχή των δικηγόρων του εν λόγω δικηγορικού συλλόγου από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 8/4/2024 έως την Παρασκευή 26/4/2024, κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Δικαιοσύνης Αλέξανδρου-Χρήστου Αυλωνίτη.

Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία αφορά στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και στο μεγάλο ζήτημα της υποβάθμισης της ελληνικής επαρχίας και των τοπικών κοινωνιών μέσω του νέου δικαστικού χάρτη που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και ο πρώην «προοδευτικός» υπουργός κ. Φλωρίδης, ο οποίος είχε το θράσος ανερυθρίαστα να εκστομίσει από το βήμα της Βουλής ότι όποιος μιλάει για «μπαζώματα» για τα Τέμπη «είναι για τα μπάζα», έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης της 7ης Φεβρουαρίου 2024 για το Πρωτοδικείο Αιγίου, που πάλι είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκονται με κάθε μέσο, θεσμικό, συνδικαλιστικό και αγωνιστικό στο πλευρό τοπικών κοινωνιών και παραγωγικών φορέων για να διατηρηθούν στον ίδιο βαθμό οι κατά τόπους δικαστικές αρχές, ούτως ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και για να μην ερημώσουν τόσο στην Αχαΐα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα τα επαρχιακά κέντρα, που αντιστέκονται ακόμη στην ερημοποίηση και συμβάλλουν στη παραμονή των νέων μας στον τόπο τους.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς