05/02/2024

Επίκαιρη ερώτηση Πολάκη: Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: “Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ”

Στις 15 Ιανουαρίου ξεκίνησε η δίκη του υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή και των λοιπών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την πραγματοποίηση 22 παράνομων προσλήψεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα τότε στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ να αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις απιστίας.
Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων του Ντοκουμέντο, στις 18 Δεκεμβρίου 2023 το ΔΣ του ΕΟΔΥ αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας ενώ με άλλη απόφαση του (27/12/2023) ζήτησε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργο Τριανταφύλλου να συντάξει γνωμοδότηση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εκπροσώπηση του Οργανισμού.
Στις 12/01/2024 το ΔΣ του ΕΟΔΥ συνεδριάζει εκ νέου για το ίδιο θέμα και κατά πλειοψηφία αποφασίζει να αλλάξει εντελώς στάση σχετικά με τη δίκη και μην “προβεί σε υποβολή δήλωσης για την υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Γ’ Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών” ανακαλώντας την από 18/12/2023 απόφαση του.
Επειδή, η οικονομική ζημία για τον οργανισμό από τις 22 παράνομες προσλήψεις υπολογίζεται στα 250.000 € περίπου.
Επειδή, ακολουθεί και δεύτερη δίκη που αφορά σε 74 παράνομες προσλήψεις με τη ζημία σε αυτή τη περίπτωση να υπολογίζεται στα 1,4 εκ € για τον Οργανισμό.
Επειδή, η αλλαγή στάσης του ΕΟΔΥ συνέπεσε χρονικά με την ανάληψη των καθηκόντων στο Υπουργείο Υγείας από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Πως επιτρέπει σε έναν υπό την εποπτεία του Οργανισμό (ΕΟΔΥ) να μην παρίσταται σε δίκη προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά του απαιτώντας την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς που υπέστη;
2. Στο ραντεβού που είχε στις 8 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού απαίτησε την αλλαγή απόφασης του ΔΣ του ΕΟΔΥ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Πολάκης Παύλος