01/02/2024

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Πρωθυπουργός αγρανάπαυσης

Αν δεν το διαβάζαμε στον ηλεκτρονικό τύπο και δεν το ακούγαμε στα ΜΜΕ, θα υποθέταμε ότι είναι απλά ένα τρολάρισμα από αντικυβερνητικά μέσα, που διαρκώς στοχοποιούν τον πετυχημένο Πρωθυπουργό της χώρας (κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο): «Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις που καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου". Δηλαδή την ίδια στιγμή, που εκατοντάδες τρακτέρ βρίσκονται στο κέντρο των Βρυξελλών και οι αγρότες διαδηλώνουν δυναμικά για τα αιτήματά τους, ενώ και στην Ελλάδα οι αγρότες μας ετοιμάζονται να κάνουν έντονη την παρουσία τους στην AGROTICA, o κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχει να προτείνει και να διεκδικήσει από τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, είναι η παύση της αγρανάπαυσης;

Τελικά, ο κ. Αυγενάκης δεν είναι μόνος του στον ολισθηρό και αδιέξοδο «δρόμο της άγνοιας, της αλαζονείας και της απάθειας» για τους Έλληνες αγρότες, αλλά έχει «δάσκαλο, συνοδοιπόρο και καθοδηγητή» τον ίδιο του τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη. Ας το σημειώσουν αυτό και ας το θυμούνται και στο μέλλον οι Έλληνες αγρότες.