28/10/2023

Συνάντηση του Κώστα Αρβανίτη με τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία/The Left & μέλος της Επιτροπής Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του ΕΚ, Κώστας Αρβανίτης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν καίρια ζητήματα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, με φόντο την προσφάτως δημοσιευθείσα ετήσια έκθεση World Justice Project που κατατάσσει την Ελλάδα τελευταία σε πρόοδο αναφορικά με το Κράτος Δικαίου, αλλά και τις χθεσινές καταγγελίες Ράμμου στην Επιτροπή LIBE.

Ο Δ. Βερβεσός από πλευράς του τόνισε πως για τον Σύλλογο και για τον κλάδο γενικότερα το Κράτος Δικαίου συνιστά υψηλή προτεραιότητα και ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για τις πρωτοβουλίες του ΔΣΑ προς αυτή την κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης ακύρωσης των αλλαγών στα Δ.Σ. ΑΔΑΕ και ΕΣΡ που κατέθεσε ο ΔΣΑ πριν από λίγες ημέρες.

O ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΣΑ για το έργο της Επιτροπής LIBE και τον ρόλο του σε αυτήν, καθώς και το νομοθετικό έργο του Ευρωκοινοβουλίου σε θέματα δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν εκτενώς τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των δικηγόρων, το δικαίωμά τους στο απόρρητο, το αν και πώς μπορούν να δράσουν επικουρικά στον τομέα του προσφυγικού, καθώς και η υπόθεση της ΑΔΑΕ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό και παραγωγικό κλίμα, με τον Κ. Αρβανίτη και τον Δ. Βερβεσό να διατυπώνουν από κοινού την ανάγκη αμοιβαίας συνεργασίας στο μέλλον για την προάσπιση του Κράτους Δικαίου.