02/10/2023

Μ. Ζαμπάρας: Πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης να κυβερνήσει αποτελεσματικά - βίντεο

«Είναι τραγικό να μιλάμε το 2023 για την επικινδυνότητα ενός σταδίου (στέγη Καλατράβα), το οποίο καθημερινά δέχεται χιλιάδες κόσμου και προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, αφού τώρα βγαίνει στην δημοσιότητα ότι δεν υπήρχε σύμβαση συντήρησης της στέγης » τόνισε ο Μίλτος Ζαμπάρας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλεσμένος στην εκπομπή PRIME με τον Ηλία Σιακαντάρη στον Τηλεοπτικό Σταθμό ERTNEWS όπου συζητήθηκαν τα θέματα της επικαιρότητας.

Στην συνέχεια ο βουλευτής τόνισε: «Η πολιτεία θα πρέπει να είναι συμβατή με τον ρόλο της και να προστατεύει τους πολίτες για να μην προκύπτουν τέτοια ζητήματα.

Τα τελευταία χρόνια ζούμε στον αστερισμό “πάμε και όπου βγει” σε σχέση με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις πρόσφατες πλημμύρες, όλα αυτά μας δείχνουν μια πολιτική ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί ζητήματα και να μπορέσει να κυβερνήσει με σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και επάρκεια.»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων που αφορούσε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο βουλευτής απάντησε: «Αυτό που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση. Πέρα από τα ποσοστά των κομμάτων που αποκρυσταλλώνονται σε μια δημοσκόπηση υπάρχουν και ερωτήματα ποιοτικά. Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη με την παρούσα κυβέρνηση. Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και αυτό φαίνεται και στην καθημερινότητα του πολίτη. Εννέα στους δέκα πολίτες λένε ότι η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, ένας στους τρεις πολίτες φέτος δεν πήγε διακοπές, το 65% των πολιτών βλέπει την ζωή του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

Και συνέχισε: «Όσο αφορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς. Δεν έχει περάσει παρά μία εβδομάδα από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την εκλογή του νέου προέδρου. Ως εκ τούτου νομίζω ότι είναι νωρίς χρονικά για εκτιμήσεις. Δεν βλέπω σενάριο διάσπασης, νομίζω ότι θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα και ένα πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας. Είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό, ένα κόμμα που έχει δείξει δείγματα γραφής στην εσωκομματική δημοκρατία, είμαστε στην λογική να ακούγονται όλες οι απόψεις αλλά συντεταγμένα και ενωμένα προχωράμε».

Σε ερώτημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο βουλευτής τόνισε: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προφανώς εκλογές που έχουν και ένα πολιτικό αποτύπωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει σε όλη την χώρα δημοκρατικά-προοδευτικά ψηφοδέλτια τόσο στους δήμους και στις περιφέρειες με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα για το αποτέλεσμα».