27/09/2023

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, και τις υπογραφές 10 ακόμη βουλευτών κατατέθηκε Αναφορά με συνοδευτικό έγγραφο την από 25/09 Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, με την οποία ζητούν την ανανέωση όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου που λήγουν στις 31/12/2023 και ένταξη τους στο νέο χρηματοδοτικό ΕΣΠΑ 2021-2027, συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Επίσης, καλούν σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων που έχουν πολλές φορές στοχοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συχνά και με άδικες διώξεις και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Εξάλλου, η προσφορά τους στο δύσκολο πεδίο του προσφυγικού-μεταναστευτικού όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι εξαιρετικά σημαντική και ο ρόλος τους πραγματικά νευραλγικός για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, την τήρηση των διεθνών και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο.

Δελτίο Τύπου ΣΕΣΥΑ
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς