13/09/2023

Αλ.Μεϊκόπουλος στο Νέο Δέλτα Ν.Ιωνίας: Σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος στην περιοχή

Στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, Νέο Δέλτα, βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που πλημμύρισε μετά την υπερχείλιση του χειμάρρου του Ξηριά με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να γεμίσουν με νερό, λάσπη και φερτές ύλες. Σπίτια έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ πολλά από αυτά είναι πλέον μη κατοικήσιμα. Στην περιοχή συνδράμουν κατά κύριο λόγο εθελοντές.

«Οι κάτοικοι έχουν αφεθεί μόνοι να προσπαθούν να καθαρίσουν τις περιουσίες τους με μόνο εξοπλισμό τα οικιακά γάντια και όποια καθαριστικά είδη διαθέτουν, παρά την επικινδυνότητα των στάσιμων νερών. Στην περιοχή πολλά νοικοκυριά είχαν τους δικούς τους μπαξέδες, ενώ υπήρχαν και οικόσιτες κότες. Η πλημμύρα παρέσυρε τα ζώα με συνέπεια αυτή τη στιγμή να βρίσκονται διασκορπισμένα νεκρά ζώα που αποσυντίθενται μέσα στα νερά που λιμνάζουν. Υπάρχει σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Οι κάτοικοι ζητούν επανειλημμένα τη συνδρομή των αρμοδίων για την περισυλλογή και απομάκρυνση των νεκρών ζώων.» επεσήμανε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

Πρόσθεσε ότι δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η απουσία και η αφωνία του Υπουργού Υγείας, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, όταν σε όλη τη Θεσσαλία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας και υπάρχουν περιοχές που είναι αυτή τη στιγμή υγειονομικές βόμβες. Απών και ο ΕΟΔΥ από τις συσκέψεις που γίνονται.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων για την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες στον Βόλο, ο Αλ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι η «τηλεγραφική» ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ επιβεβαίωσε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν είναι ασφαλές για άλλες χρήσεις, όπως το μπάνιο ή η χρήση του για πλύσιμο σκευών και λαχανικών. Η Υφυπουργός Υγείας επιμένει ότι είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «δημιουργική ασάφεια» εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ ούτε για δημόσιους διαξιφισμούς μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Υγείας σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Το ελάχιστο που οφείλεται στους πολίτες είναι σαφείς οδηγίες και μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.