21/10/2021

Ν.Ε. Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία: Μαζικές συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων ενάντια σε κάθε εκπαιδευτική και υγειονομική λογική

Η ασυλλόγιστη συγχώνευση τμημάτων όπως και η αδιαφορία για την παράλληλη στήριξη, δημιουργεί μείζονα μαθησιακά και υγειονομικά προβλήματα.

Αυτή η πρακτική έχει ένα και μόνο στόχο, τη μη πρόσληψη αναπληρωτών και την εμφάνιση πλασματικής εκπαιδευτικής «πληρότητας» στα σχολεία, εν μέσω πανδημίας και ενώ τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει τρεις και τέσσερις εβδομάδες πριν και, το χειρότερο, αυτή η πολιτική του υπουργείου Παιδείας πλήττει και την πυρόπληκτη και πρόσφατα πλημμυρισμένη Βόρεια Εύβοια.

Την ίδια στιγμή, πολυάριθμα είναι τα κενά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μαθήματα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διδασκαλία τους!

Σε αντίθεση: στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το σχολικό έτος ξεκινούσε με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, ενώ παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς αυξήθηκαν δραστικά οι εκπαιδευτικοί και οι επιστήμονες Ειδικής Αγωγής και προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, πρώτη φορά μετά το 2010.

Επειδή αυτή η απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος των μαθητών, της ελληνικής οικογένειας και του δημόσιου σχολείου δεν μπορεί να συνεχιστεί,

Ζητάμε άμεσα:

· Να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων και οι υποβαθμίσεις των σχολείων της Εύβοιας και ιδιαίτερα των πυρόπληκτων περιοχών:

· στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών που υποβαθμίζεται από 4θέσιο σε 3θέσιο,

· στο Δημοτικό Σχολείο Πηλίου που υποβαθμίζεται από 2θέσιο σε 1θέσιο,

· το Δημοτικό Σχολείο Κηρίνθου που υποβαθμίζεται από 6θέσιο σε 4θέσιο,

· το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας που υποβαθμίζεται από 4θέσιο σε 3θέσιο και

· στο Δημοτικό Σχολείο Πευκίου που καταργείται το ολοήμερο τμήμα.

· Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας με προσωπικό.