Θ. Ξανθόπουλος

Θ. Ξανθόπουλος: Η ΝΔ έχει δυσανεξία με τη λειτουργία των θεσμών – Παρασύρει τη Βουλή σε ολισθηρό κατήφορο καταστρατηγώντας τον Κανονισμό της Βουλής – Καταψηφίζουμε την άρση ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση την οποία κατήγγειλε ότι παρασύρει τη Βουλή σε ολισθηρό κατήφορο, καταστρατηγώντας διατάξεις του Κανονισμού, εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην υπόθεση άρσης ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Ξανθόπουλος υποστήριξε ότι καταστρατηγήθηκε το άρθρο 53 του Κανονισμού της Βουλής καθώς δεν τηρήθηκαν οι χρονικές προϋποθέσεις και δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. “Δεν τηρήθηκαν οι χρονικές προβλέψεις του Κανονισμού. Δεν ενημερώθηκε με τον τρόπο που έπρεπε να ενημερωθεί. Αυτό είναι κολοσσιαίο ζήτημα γιατί η λειτουργία των θεσμών δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά. Με τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθείτε κινδυνεύει μια διάταξη του Κανονισμού να καταστεί κενό γράμμα”, υπογράμμισε.

“Δεν μπορείτε να παρασύρετε τη Βουλή σε αυτό τον ολισθηρό κατήφορο. Ζητήσαμε να υπάρξει διόρθωση αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Όλα αυτά μας οδήγησαν σε αποχώρηση από τις εργασίες της Επιτροπής Δεοντολογίας. Κακώς ήρθε η υπόθεση στην Ολομέλεια γιατί δεν συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις. Με τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η ΝΔ, κινδυνεύει μια διάταξη του Κανονισμού να καταστεί κενό γράμμα. Από τη στιγμή που δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες προθεσμίες και ουσιαστικά καταστρατηγήθηκε ο Κανονισμός της Βουλής θεωρούμε ότι η Ολομέλεια δεν μπορεί να συζητήσει μια καταφανώς παράνομη αίτηση άρσης ασυλίας και την καταψηφίζουμε”, τόνισε.

“Είναι προφανές ότι έχετε δυσανεξία με τη λειτουργία των θεσμών, κάτι που φαίνεται και από την αντιμετώπισή σας απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές”, κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Scroll