Στη λογική του Χρηματιστηρίου η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί με κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση του νερού, υποστήριξε η βουλεύτρια Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοδώρα Ακριώτου.
«Ηλίου φαεινότερη είναι η ανυπομονησία της κυβέρνησης να ξεμπερδέψει με κάθε τι δημόσιο στη χώρα» σημείωσε, χαρακτηριστικά, στην ομιλία της στη Βουλή, επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση των υδάτων.
Μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή, η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο «χωρίς να έχουν προηγηθεί εξειδικευμένες επιστημονικές οικονομοτεχνικές μελέτες για κάθε περιοχή και με εντελώς προσχηματική την παρουσία σχετικών φορέων και της αυτοδιοίκησης» τόνισε με σκοπό -όπως είπε- να αποδυναμώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραβιάζοντας, παράλληλα, τον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος προβλέπει μόνο οικειοθελείς συγχωνεύσεις.
«Είναι για την απώλεια τοπικού ελέγχου, αφού η διαχείριση του νερού περνά από τους δήμους σε μεγάλες συγκεντρωτικές ανώνυμες εταιρείες, αποκόπτοντας το δημότη από τη λήψη αποφάσεων» εξήγησε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε βίαιες συνενώσεις παρά την απουσία συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών.