Το κόμμα του Αλ. Τσίπρα αναδιέταξε το πολιτικό σκηνικό στην κεντροαριστερά, δημιούργησε ρεύμα και ελπίδα στη κοινωνία-Προσπαθούμε να συγκλίνουμε και να ενισχύσουμε την δυναμική αυτή–Πρωταρχικός μας στόχος να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη
“Σήμερα έχουμε μια απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι δεν πάμε αντιπαραθετικά προς την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα και είμαστε δίπλα στο εγχείρημα αυτό. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρότασης που έχουμε καταθέσει εδώ καιρό στο δημόσιο διάλογο για συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων”.
Αυτά τόνισε μιλώντας στο Open, o βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος. “Βεβαίως η πρόταση αυτή δεν είχε ως τώρα αποδέκτες. Σήμερα όμως υπάρχει ένα νέο σκηνικό με την ανακοίνωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα που αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό στην κεντροαριστερά. Δημιουργείται ένα ρεύμα και μια ελπίδα στη κοινωνία. Εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να πάμε αντιπαραθετικά σε αυτό και επειδή η πρόταση μας εμπεριέχει τον Αλέξη Τσίπρα θεωρούμε τι μπορούμε να συγκλίνουμε ώστε να ενισχύσουμε την δυναμική αυτή. Δεν τον ρωτήσαμε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα αν συμφωνεί. Αλλά η δυναμική είναι τέτοια που μας επιβάλλει να μην την αγνοήσουμε”, υπογράμμισε.
“Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να διαμορφώσουμε από κοινού την επόμενη μέρα. Θέλουμε πολιτική αλλαγή. Και σύμφωνα μ τις βασικές συνιστώσες της πολιτικής του διακήρυξης, όπως τις έχει ανακοινώσει, και ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ανατροπή τη κυβέρνησης Μητσοτάκη”, σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις.
Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε ότι ο ίδιος θα τιμήσει την ψήφο των Δραμινών πολιτών και θα παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. “Μετά θα συναποφασίσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνουμε. Είμαι στην Αριστερά από 18 χρονών. Δεν είμαι one man show”, κατέληξε.