Γ. Μπουλέκος

Σημεία από τις παρεμβάσεις του Γραμματέα Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Μπουλέκου, στην εκπομπή OFF THE RECORD του ΕΡΤnews με τους δημοσιογράφους Άγγελο Μόσχοβα, Λίδα Μπόλα και Βαγγέλη Παπαδημητρίου

Μιλώντας στο ΕΡΤnews το βράδυ της Τετάρτης, ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουλέκος, τόνισε ότι ενόψει και της ΔΕΘ, θα κατατεθούν από το κόμμα πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος, που είναι «ο ελέφαντας στο δωμάτιο» της ελληνικής οικονομίας. Στη συνέχεια εκτίμησε ότι μετά τις επόμενες εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή με ισχυρό ποσοστό, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά μια προοδευτική κυβέρνηση, καθώς και η ότι προοδευτική παράταξη θα είναι πολύ ισχυρή. Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι το συνέδριο και οι εκλογές για πρόεδρο του κόμματος θα γίνουν μετά τις εθνικές εκλογές.  

Ερωτώμενος για τις δυνατότητες συνεργασίας των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, επεσήμανε ότι «εμείς, επειδή έχουμε ανοιχτά μάτια και ανοιχτή καρδιά, είμαστε έτοιμοι την επομένη των εκλογών να δώσουμε προοδευτική λύση στη χώρα», καθώς, όπως είπε, εάν η ΝΔ καταγραφεί ως πρώτο κόμμα και έχει και τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, πάλι θα έχουμε 1.500 πλειστηριασμούς καθημερινά στη χώρα μας.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μπουλέκος επισήμανε ότι είχε θετικά μηνύματα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «η πολιτική του τοποθέτηση δεν έχει κατά τη γνώμη μας τις ριζοσπαστικές αλλαγές που απαιτούνται στη σημερινή εποχή για να αλλάξει και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας». Εστίασε μάλιστα στην απουσία συγκεκριμένης πρότασης για τα funds, για την επαναφορά της πλειοψηφίας του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, για την άσκηση διοίκησης στα ΕΛΠΕ από το Δημόσιο. «Δεν χρειαζόμαστε μια αλλαγή στη διαχείριση της “πολυκατοικίας”. Δεν χρειαζόμαστε μια αλλαγή στη διαχείριση της μιζέριας Μητσοτάκη στην ελληνική οικονομία. Χρειαζόμαστε μια συνολική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου», τόνισε.

Μιλώντας για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ο Γιάννης Μπουλέκος, τόνισε ότι ο ίδιος παρέλαβε «δύο μέσα τα οποία,  εξαιτίας της θητείας Κασσελάκη, κινδύνευσαν να κλείσουν, την ΑΥΓΗ και το  “Κόκκινο” και σε μια συνθήκη με περιορισμένα τα οικονομικά του κόμματος, αποπληρώθηκε και το τελευταίο ευρώ που χρωστάγαμε στους εργαζόμενους».

Πρόσθεσε με έμφαση, ότι την ίδια στιγμή «κάποιοι μιλάνε για κοστολογημένα προγράμματα και χρωστούν 500 εκατομμύρια στις τράπεζες και κανένας δεν έχει ασκήσει κάποιο μέτρο αναγκαστικής κατάσχεσης». Μάλιστα σημείωσε για την ΝΔ ότι «βγάζει το σπίτι του ανθρωπάκου στον πλειστηριασμό, χρωστά 500 εκατομμύρια στις τράπεζες και μιλάει για οικονομία και ανάπτυξη», για να συμπληρώσει: «Εμείς δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες και αυτά πού χρωστάγαμε τα πληρώσαμε. Και όπου χρωστάγαμε τα είχαμε πληρώσει και δεν υπάρχει ένας πιστωτής, να πει ότι έχει χάσει ένα ευρώ από εμάς. Και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ λέει ότι “εμείς τα 500 εκατομμύρια που χρωστάμε δεν θα τα πληρώσουμε ποτέ”. Αυτή είναι η ΝΔ η οποία πτώχευσε τη χώρα».

Ο Γιάννης Μπουλέκος άσκησε επίσης έντονη κριτική στην κυβέρνηση επειδή επιλέγει να αποπληρώσει δημόσιο χρέος χαμηλού επιτοκίου 1,5% ενώ η χώρα δανείζεται με επιτόκιο 4% και δεν διοχετεύει τα δισεκατομμύρια ευρώ των υπερπλεονασμάτων στην οικονομία και στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν αγγίζει τα υπερκέρδη, μεγάλων εταιρειών και τραπεζών.  

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του επεσήμανε ότι η ΝΔ υπέπεσε σε «τεράστιο θεσμικό ατόπημα» με τη στάση της στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για αντιπρόεδρος της Βουλής, παρεμβαίνοντας στους συσχετισμούς στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.  

Scroll