Σημεία από τη συνέντευξη του βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Ξανθόπουλου, στην Ertnews
Θεσμική απάντηση στους ισχυρισμούς κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών ότι όλα στα Τέμπη έγιναν όπως έπρεπε, χαρακτήρισε ο βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Ξανθόπουλο, την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου στο ακροατήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. “Και δεν ξεχνάει κανείς βεβαία την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη ότι όσοι μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα”, πρόσθεσε.
Ένας υπουργός παραπέμπεται γιατί παρενέβη ως μη όφειλε για να αλλοιωθεί ο χώρος του δυστυχήματος. Από τη πρώτη στιγμή υπάρχει μια ενάγωνια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσείσει τις πολιτικές της ευθύνες. Με το που γίνεται το δυστύχημα, κάποιοι πηγαίνουν στα κεντρικά του ΟΣΕ και αλλάζουν τις συνομιλίες. Αυτό κάτι σημαίνει….Θα τα δείξει η Δικαιοσύνη, αλλά εδώ υπάρχουν ευθύνες. Μην κάνετε τους αμέτοχους στη ΝΔ. Εκείνη τη στιγμή που δεν ξέραμε ακόμη πόσοι ζούσαν, η αγωνία τους ήταν να νοθεύσουν τις συνομιλίες;”, επισήμανε.
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις για την ακρίβεια παρατήρησε: ”Με ανησυχεί ότι εδώ και 6 χρόνια η κυβέρνηση επικαλείται εξωγενείς παράγοντες που ισχύουν αλλά στη πραγματικότητα ο πληθωρισμός επιταχύνεται από την ανεπάρκεια και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στην Ελλάδα έχουμε υψηλότερο πληθωρισμό από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ και η κυβέρνηση δεν έχει τιθασεύσει την ακρίβεια. Είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβερνητικής πολιτικής γιατί προσκρούει στις πολιτικές της επιλογές. Γιατί η κυβέρνηση δεν συγκρούεται με τις γενεσιουργές αιτίες της ακρίβειας που είναι η ολιγοπωλιακή φύση της ελληνικής οικονομίας, τα καρτέλ στην ενέργεια και τα σούπερ μάρκετ. Οι εταιρείες διύλισης πετρελαίου, είχαν κέρδη 1,4 δις ευρώ και δεν τις ακουμπά. Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα. Παρακολουθεί και δεν επεμβαίνει. Έχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων, όπως η μείωση του ΕΦΚ, η μείωση και ο μηδενισμός ΦΠΑ, η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος με τον 13ο μισθό και τη 13η σύνταξη. Αλλά τις απορρίπτει.”.
Ερωτηθείς για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, επανέλαβε ότι οι “άνθρωποι που είχαν καταλάβει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν εκλεκτικές συγγένειες με το κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Η κυβέρνηση ήξερε αλλά δεν έκανε τίποτα ενώ μόνιμη επωδός του κ. Μητσοτάκη είναι δεν ήξερε τίποτα”.
Αναφέρθηκε τέλος και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σχολιάζοντας ιδιαίτερα την πρόσφατη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Νετανιάχου. “Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος δυτικός ηγέτης που τον συνάντησε. Οι συμβολισμοί στις διεθνείς σχέσεις έχει μεγάλη σημασία. Έφυγαν δεκάδες αρχηγοί κρατών όταν μίλησε στον ΟΗΕ. Υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και ο πρωθυπουργός του παρέχει πολιτική κάλυψη. Διαπράττει γενοκτονία και ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να πει τη λέξη. Πρέπει να είμαστε με το διεθνές δίκαιο ανά πάσα στιγμή, να μην σιωπούμε όταν διαπράττεται γενοκτονία κάτω από τα μάτια μας”, κατέληξε.