Ε. Ακρίτα

Έλενα Ακρίτα: Όσο υπάρχει στίγμα, καμία νίκη απέναντι στο AIDS δεν είναι οριστική

Δήλωση της Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Ισότητας & Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS δεν είναι μια τυπική υπενθύμιση· είναι ένα κάλεσμα να σταθούμε απέναντι στο στίγμα, τον φόβο και τις διακρίσεις που ακόμη βαραίνουν όσους ζουν με HIV.

Παρά την τεράστια πρόοδο της Ιατρικής που επιτρέπει στους ανθρώπους με HIV να ζουν πλήρως υγιείς, με μη ανιχνεύσιμο και μη μεταδοτικό ιικό φορτίο, η κοινωνική προκατάληψη επιμένει.

Η μέρα αυτή μας θυμίζει ότι η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η πρόσβαση σε θεραπεία είναι δικαίωμα, όχι προνόμιο. Μας καλεί επίσης να στηρίξουμε όσους δίνουν καθημερινά μάχη ενάντια σε αβάσιμους φόβους και δαιμονοποιήσεις που δεν ανήκουν στο 2025 αλλά σε έναν παρωχημένο, ανενημέρωτο κόσμο. Όσο υπάρχει στίγμα, καμία νίκη δεν είναι οριστική.

Scroll