Γ. Παπαηλιού

Δήλωση του  Γιώργου Η. Παπαηλιού, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους 33 εργαζομένους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

Για τις «εκδηλώσεις μνήμης και τιμής» των 33 εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης που «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος

Στις εκδηλώσεις αυτού του είδους δεν αποτυπώνεται μόνον η μνήμη για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων (και των επαγγελματικών νόσων), αλλά και ο αναστοχασμός για την κατάσταση σ’ αυτό το πεδίο, όχι μόνον τότε, αλλά και στη συνέχεια.

Σήμερα, επί της διακυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση επιδεινώνεται, αφού τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται δραματικά.

Η ασφάλεια (και η υγιεινή) (εξακολουθούν να) θεωρούνται βάρος-κόστος (δαπάνη), ο έλεγχος εμπόδιο και η ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη.

Πρόκειται για πολιτική επιλογή.

Θυμόμαστε τα θύματα που «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος, τα τιμούμε, συνεχίζουμε και αγωνιζόμαστε, για να αλλάξουν τα πράγματα.

Η ανθρώπινη ζωή και η εργασία πρέπει να αναδεικνύονται σε υπέρτατες αξίες, όχι μόνον τυπικά-λεκτικά, αλλά ουσιαστικά, στην πράξη.

Αυτό απαιτεί άλλες, προοδευτικές, πολιτικές επιλογές.

Scroll