Χρ. Γιαννούλης

Χρήστος Γιαννούλης στην Ολομέλεια: «Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για το έγγραφο που διαψεύδει την κατάθεση Βορίδη στην Εξεταστική»

Την ανάγκη να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το εμπιστευτικό έγγραφο του τότε προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βάρρα προς τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ανέδειξε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως επισήμανε, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έγγραφο έχει κατατεθεί και έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση του εθνικού αποθέματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει σαφή απάντηση για το εάν πράγματι συνετάχθη, απεστάλη και παρελήφθη από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι, εφόσον το έγγραφο είναι αυθεντικό, δημιουργείται ευθεία αντίφαση με την κατάθεση του κ. Βορίδη στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου είχε δηλώσει ότι δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση.

«Η κοινή λογική οδηγεί σε δύο ενδεχόμενα: είτε ένας πρώην υπουργός κατέθεσε ψευδώς ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής είτε εξελίσσεται μια εσωτερική σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το δεύτερο δεν αφορά τη Βουλή. Αυτό που αφορά τη Βουλή είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι η υπόθεση αφορά τη διαχείριση εθνικών και κοινοτικών πόρων και επηρεάζει άμεσα χιλιάδες πολίτες και αγρότες που δικαιούνται ίση μεταχείριση.
Κλείνοντας, επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες των αρμόδιων πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και των πρώην υπουργών Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Scroll