Χρ. Γιαννούλης

Χρήστος Γιαννούλης: «Αναντιστοιχία κυβερνητικής ρητορικής και κοινωνικής πραγματικότητας»

Σημεία της ομιλίας του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Γιαννούλη στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

«Τερατώδες ψέμα ότι η αύξηση των μισθών τα τελευταία έξι χρόνια εξισορροπεί την αύξηση των τιμών σε καταναλωτικά προϊόντα και ενέργεια. 

Η καθημερινότητα των πολιτών έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την «ευημερία» των αριθμών που συνεχώς υπερτονίζει η κυβέρνηση. 

Την ώρα που κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να πλουτίζουν και να γίνονται ισχυρότεροι, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ζουν με την αγωνία πώς θα βγει ο μήνας, πώς θα πληρώσουν το ενοίκιο τους, πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτα τα funds, που έχουν στην κατοχή τους την πλειοψηφία των κόκκινων δανείων, να προχωρούν στις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και σε πλειστηριασμούς.

Εάν σε αυτή την αίθουσα υπήρχε ο πατριωτισμός της συνετής διαχείρισης και του σεβασμού στο δημόσιο χρήμα και κατά της διαφθοράς, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μια πολύ διαφορετική χώρα».

Ολόκληρο το απόσπασμα:

Scroll