«Οι πίνακες και οι δείκτες που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να κρύψουν την ακρίβεια, τη μειωμένη αγοραστική δύναμη και την κοινωνία που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στο ERTNEWS, χθες 6/09, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης.
«Η επαναφορά των δώρων στους δημόσιους λειτουργούς είναι μέτρο ανάπτυξης γιατί η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος επιστρέφει στην οικονομία.
Τα χρήματα επιστρέφουν στην αγορά, ενισχύουν την κατανάλωση και δημιουργούν έναν νέο κύκλο οικονομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα προς όφελος των μικρομεσαίων.
Δημοσιονομικός χώρος υπάρχει και μπορεί να βρεθεί από εκεί όπου συγκεντρώνονται τεράστια κέρδη. Στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα υπερκέρδη των μεγάλων εισηγμένων και των τραπεζών.
Η προκαταβολή φόρου για τους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες πρέπει να καταργηθεί. Δεν είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας που δηλώνει εισόδημα 16.000 ευρώ να επιβαρύνεται επιπλέον με προκαταβολή φόρου 900 ευρώ»
Ολόκληρο το απόσπασμα στο https://youtu.be/A_FUhYA0W2