10/12/2018

Η Μαρία Τριανταφύλλου στο σεμινάριο της IPU στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

Στις εργασίες της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης ,που διεξήχθη στο Μαρόκο ,από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου παρευρέθη η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας , Μαρία Τριανταφύλλου.

Στις εργασίες της συνέλευσης συζητήθηκε διεξοδικά η προοπτική της υιοθέτησης μιας Παγκόσμιας Συμφωνίας για την ασφαλή ,τακτική και νόμιμη μετανάστευση.

Η βουλευτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ,υπογράμμισε τις γενεσιουργές αιτίες της μετανάστευσης ,ήτοι ο πόλεμος και οι συγκρούσεις ,που διαρκούν για περισσότερο από μια δεκαετία στη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στη συνεισφορά της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και επισημαίνοντας ,πως «πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται ανθρώπινες ζωές και αυτό κάνει την υιοθέτηση Παγκόσμιων Συμφωνιών για τη μετανάστευση επιτακτικότερη».

Aκόμη, τόνισε την παγκόσμια διάσταση του φαινομένου και τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες , που πρέπει να παρθούν και εστίασε στις πολιτικές επιστροφής και επανεισδοχής, καθώς και στην προώθηση πολιτικών για την πλήρη κοινωνική και οικονομική ένταξη των μεταναστών στις χώρες υποδοχής.

Τέλος ,η κα Τριανταφύλλου σημείωσε ,ότι η αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω της συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, διέλευσης και προορισμού στη βάση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.