ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

11/09/2018

Φ. Βάκη: Τα μέτρα αγγίζουν τις κοινωνικές κατηγορίες που επλήγησαν βάναυσα τα χρόνια της κρίσης και ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες

Φ. Βάκη: Τα μέτρα αγγίζουν τις κοινωνικές κατηγορίες που επλήγησαν βάναυσα τα χρόνια της κρίσης  και ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίεςΠαρέμβαση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στον «105,5 Στο Κόκκινο»

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα συνολικό πακέτο παρεμβάσεων για την οικονομία και αυτό αφορά τρεις πυλώνες δηλαδή τις φοροελαφρύνσεις, την ανάκτηση της εργασίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τόνισε μεταξύ άλλων η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στο ρ/σ «105.5 Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη.
Η Φ. Βάκη επισήμανε ότι τα μέτρα όπως η «μείωση του ΕΝΦΙΑ η οποία θα φτάσει έως και το 50% για τη λαϊκή κατοικία» και η μείωση του υψηλού ΦΠΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με μείωση του βασικού συντελεστή κ.ά. είναι εξαιρετικά σημαντικά.
«Μ’ αυτές τις ρυθμίσεις οι ελαφρύνσεις στις εισφορές για ορισμένα εισοδήματα αγγίζουν το 35%» ενώ ένα επόμενο βήμα είναι «και η σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από 29 στο 25%».
Η Φ. Βάκη τόνισε, επίσης ότι «ξεκινάει ο κοινωνικός διάλογος για την αύξηση του κατώτατου μισθού ώστε επιτέλους να ενισχυθεί η τάση ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας μέσω και της αύξησης της καταναλωτικής δύναμης των νοικοκυριών».
Τα μέτρα αγγίζουν τις κοινωνικές κατηγορίες που «επλήγησαν βάναυσα τα χρόνια της κρίσης και ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος, καθώς έχουμε προσλήψεις εργαζόμενων στο πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι, έχουμε προσλήψεις εκπαιδευτικών, 4.500 και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού για την ειδική εκπαίδευση. Είναι ένα πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τα χρόνια μνημονίων κοινωνικού κράτους και την ενίσχυση του» σημείωσε η Φ. Βάκη.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.