05/06/2018

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Θεοφύλακτου σχετικά με την επαναλειτουργία της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης

Προς κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: «Επαναλειτουργία Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης»

Μετά από τον ορισμό νέου Προέδρου και μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης (ΦΕΚ 444/12-09-2017) αναμένεται και η επαναλειτουργία της Στέγης Φιλοξενίας Ανηλίκων Κοζάνης, η οποία επιτελούσε σημαντικό έργο στην περιοχή και παρέμενε κλειστή για οικονομικούς λόγους εδώ και 8 χρόνια.
Προκειμένου να τεθεί και πάλι σε λειτουργία η δοκιμασμένη αυτή δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην πόλη της Κοζάνης και να φιλοξενήσει περί τους 15 ανηλίκους, στους οποίους είτε έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά μέτρα ή διαβιούν σε δυσχερείς συνθήκες κοινωνικής προσαρμογής, ώστε να έχουν την υλική, εκπαιδευτική και κοινωνική στήριξη, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων, έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η έγκριση ενός χαμηλού σχετικά προϋπολογισμού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

Προτίθεται να εγκρίνει τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, ώστε να επαναλειτουργήσει η Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης και να επιτελέσει τον ύψιστο κοινωνικό της ρόλο σε μια εποχή αυξημένων αναγκών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεοφύλακτος Ιωάννης