18/05/2018

Στ. Κοντονής: Η ΝΔ στα βήματα του Αβέρωφ που αποχώρησε από την ψηφοφορία για την Εθνική Αντίσταση - βίντεο

.

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την συντηρητική παράταξη: το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη Βουλή όταν συζητιόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο Ε. Αβέρωφ εξαιτίας των εσωκομματικών διαφωνιών είχε υποχρεωθεί να αποσύρει την ΚΟ της ΝΔ από την ψηφοφορία για να μην πλησιάσει κανείς την κάλπη» τόνισε ο Στ. Κοντονής και πρόσθεσε: «διαμορφώνετε τις προϋποθέσεις για να κάνετε το ίδιο».

«Αν υπήρχε ο Ευάγγελος Αβέρωφ δεν θα υπήρχε ως φάντασμα. Θα υπήρχε ως ευλογία!» ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι οι πολλές κάλπες διασφαλίζουν την ελευθερία του βουλευτή να τοποθετηθεί. «Αν στηθεί μία κάλπη είναι η επιτομή ότι εσείς θέλετε να περιοριστεί η γνώμη του βουλευτή όπως την ορίζει το άρθρο 60 διότι κάποιος βουλευτής μπορεί να διαφωνεί με ένα αδίκημα πολιτικού προσώπου» τόνισε ο Στ. Κοντονής και υπογράμμισε: «υπάρχει νομολογιακό προηγούμενο με την ψηφοφορία για τον Παπαντωνίου».

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία ταραχή στα κόμματα τα στελέχη των οποίων εμπλέκονται. Θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Μιλάτε για σκοπιμότητες. Σκοπιμότητα είναι να επιληφθεί η Δικαιοσύνη; Εσείς για την Δικαιοσύνη λέγατε ύμνους και τώρα που δεν συμφωνεί με τις απόψεις… Να μην κόβουμε και ράβουμε ανάλογα με το πως μας συμφέρει» επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.