21/12/2017

Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δύο ακινήτων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για κοινωφελείς σκοπούς στο Δήμο Δράμας - Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Χρ. Καραγιαννίδη

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου, δήλωσε σήμερα πως μέσα στις επόμενες μέρες θα προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δύο ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για κοινωφελείς σκοπούς, στο Δήμο Δράμας.
Το πρώτο είναι συνολικού εμβαδού 12.900,00 τ.μ., βρίσκεται στο αγρόκτημα Μυλοποτάμου Νομού Δράμας και προορίζεται για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου από τον Δήμο Δράμας, που εξυπηρετεί την ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με κύριους άξονες τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση αυτών. Με βάση το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του 2016 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπεται η εγκατάσταση συνολικά τριάντα επτά πράσινων σημείων, εκ των οποίων δύο είναι στον Δήμο Δράμας.
Η δεύτερη παραχώρηση αφορά ένα ακίνητο 1.878 τμ στη Χωριστή Δράμας. Πρόκειται για δράση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Δήμου Δράμας, η οποία θα υλοποιηθεί με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος
Μέσα από την παραχώρηση των δύο αυτών ακινήτων θα υπηρετηθούν ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δράμας αλλά θα αξιοποιηθούν καλύτερα και θα συντηρηθούν τα συγκεκριμένα ακίνητα, τα οποία έχουν αφεθεί για αρκετά χρόνια.