19/12/2017

Δημ. Παπαδημούλης: Καθοριστικής σημασίας οι Ευρω-Κινεζικές Σχέσεις για την παγκόσμια συνεργασία και ειρήνη

Συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κονγκρέσου της Κίνας, Zhang Dejiang, στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα, κατόπιν πρόσκλησης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, Zhang Dejiang, στο Πεκίνο.

Ο Zhang Dejiang, ο οποίος είναι ο 3ος στην ιεραρχία στη Λ.Δ. της Κίνας, τόνισε ότι «η Κίνα δίνει ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σημειώνοντας επίσης ότι «Κίνα και ΕΕ συμπληρώνουν 15 χρόνια από την έναρξη της κοινής στρατηγικής συνεργασίας, ενώ το 2018 θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από την καθιέρωση της πρωτοβουλίας συναντήσεων ηγετών σε διμερές επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου κάλεσε τις δύο πλευρές «να ενισχύσουν τη συνεργασία στις αναπτυξιακές πολιτικές και να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις στο ζήτημα της ειρήνης, των μεταρρυθμίσεων και στον πολιτισμό, με τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να είναι καθοριστικός προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε πως «οι ευρω-κινεζικές σχέσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για την παγκόσμια ανάπτυξη, συνεργασία και ειρήνη», προσθέτοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ενισχύσει τον διάλογο με το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας, ώστε να προωθηθούν αμοιβαία επωφελείς στρατηγικές ανάπτυξης».

Το link δημοσίευσης: http://bit.ly/2kLc9ZV