09/12/2017

Στέλιος Κούλογλου: Η λογοκριμένη έκθεση γελοιογραφίας ταξίδεψε στο Βερολίνο

Η έκθεση γελοιογραφίας για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λογοκρίθηκε τον Σεπτέμβριο από τους κοσμήτορες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ταξίδεψε και παρουσιάστηκε ολόκληρη στο Βερολίνο. Η έκθεση έγινε στο περιθώριο ημερίδας της εφημερίδας Neues Deutschland και του κόμματος της Αριστεράς Die Linke, με θέμα την αναζήτηση νέων δρόμων για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Σημειώνεται το πρωτοφανές περιστατικό λογοκρισίας της έκθεσης γελοιογραφίας πήρε διεθνείς διαστάσεις, με σκιτσογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να απαντούν στην φίμωση μέ νέα σκίτσα. Σύσσωμη η έκθεση είχε παρουσιαστεί ζωντανά ως διαμαρτυρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πριν το Βερολίνο ταξίδεψε και στο Στρασβούργο, ενώ πρόκειται να παρουσιαστεί στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Στην εκδήλωση στο Βερολίνο, μεταξύ άλλων, μίλησαν η ευρωβουλευτής του Die Linke, Martina Michels και ο γενικός διευθυντής της Neues Deutschland, Uwe Settler.