ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

08/05/2017

Τμ. Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Να στηρίξουμε την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει

Τμ. Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: Να στηρίξουμε την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεκινήσειΑνακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής για τη διοργάνωση του προχθεσινού τελικού κυπέλλου

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ως εδώ με την κακοδιαχείριση, την ασυδοσία και τις παθογένειες που οδήγησαν το άθλημα στην ανυποληψία και εξέθρεψαν την ανεξέλεγκτη βία στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) οφείλει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές που οι ίδιες, η UEFA και η FIFA  προσδιορίζουν για τις ομοσπονδίες - μέλη τους. Οφείλει να μην παρερμηνεύει σκόπιμα  τις έννοιες της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής νομιμότητας. Οφείλει να κατορθώνει να διοργανώνει έναν τελικό κυπέλλου τουλάχιστον!

Καλούμε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σε όλη αυτή την σήψη που απειλεί την κοινωνία και τη δημοκρατία μας.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο πλέον. Θα έχουμε ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι;

Ήρθε η ώρα της συντριβής των ανεξέλεγκτων του παρασκηνίου του ποδοσφαίρου.

Ήρθε η ώρα για τον εκδημοκρατισμό και τη διαφάνεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήρθε η ώρα να κλιμακωθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όσοι και όσες αγαπούν το άθλημα, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι, οφείλουν να ορθώνουν καθημερινά το ανάστημά τους και να καταγγέλλουν τις ανομίες, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεκινήσει.