ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

20/04/2017

Συντονιστής Τμ. Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης με απύθμενο θράσος συνεχίζει να παριστάνει το σωτήρα

Συντονιστής Τμ. Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης με απύθμενο θράσος συνεχίζει να παριστάνει το σωτήραΜε αφορμή τις δηλώσεις του Κ Μητσοτάκη σχετικά με την Ενέργεια ο Συντονιστής του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καϊμάκης δήλωσε τα εξής:

Ο Κ. Μητσοτάκης με απύθμενο θράσος συνεχίζει να παριστάνει το σωτήρα των ενεργειακών πραγμάτων της χώρας. Με το ίδιο νεοφιλελεύθερο μοτίβο επαναλαμβάνει, την πώληση του ΑΔΜΗΕ για την δήθεν οικονομική σωτηρία   της ΔΕΗ, την ανάθεση του management της ΔΕΗ  σε στρατηγικό επενδυτή για να διασωθεί από ξένα χέρια. Αυτές οι προτάσεις που μονότονα επαναφέρει στο προσκήνιο δεν συγκινούν κανέναν, διότι προφανώς αγνοεί ο Κ Μητσοτάκης ότι η Κυβέρνηση της χώρας σε δύσκολους καιρούς οδηγεί την ενεργειακή υποδομή της στην πορεία της προς την ενεργειακή μετάβαση που συντελείται στην Ευρώπη, στην απανθρακοποίηση της Οικονομίας που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, τη μείωση του κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος όταν ήδη η ψηφιακή επανάσταση   βρίσκεται προ των πυλών του ενεργειακού ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Ξεχνάει ο κ Μητσοτάκης ότι τα τυχόν προβλήματα  που εμφανίζονται στις δύσκολες αλλά μεγαλόπνοες προσπάθειες της Κυβέρνησης για να μπορέσει  η χώρα να ενταχθεί κατ αρχήν στην αναδυόμενη Ενεργειακή Ένωση της Ευρώπης, οφείλονται κυρίως στην άφρονα πολιτική που άσκησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Κάνει πως δεν θυμάται ότι η ΝΔ δια νόμου επιχείρησε να εκποιήσει την ΑΔΜΗΕ ΑΕ(το 66%), το διαμελισμό της ΔΕΗ ΑΕ επίσης δια νόμου (Μικρή ΔΕΗ, με όλα τα είδη μονάδων παραγωγής, Λιγνίτες, Φυσικό Αέριο και Νερά).

Ξεχνάει ο Κ Μητσοτάκης ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που φόρτωσε τα τιμολόγια της ΔΕΗ με περίπου 100% αύξηση με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις, των δήμων, της ΕΡΤ, του ΦΠΑ, του ΕΤΜΕΑΡ, των ΥΚΩ κ.α , όταν σήμερα με την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας  είναι δυνατόν όλα αυτά να τα αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς, για  να σταματήσει η ΔΕΗ να είναι ο γενικός εισπράκτορας του κράτους.

Τονίζουμε στον κ Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά ότι η  ΔΕΗ θα παραμείνει για πάντα Δημόσια Επιχείρηση.

Ξεχνάει ο Κ Μητσοτάκης ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ, η ΔΕΗ εκτίναξε αναιτίως τις δανειοδοτήσεις της, κατά 5,5 δις ευρώ που σήμερα δυσκολεύουν τη ρευστότητά της.

Ξεχνάει ο Κ Μητσοτάκης ότι το μόνο έργο που προωθήθηκε  κατά την περίοδο της ΝΔ,  ήταν η κοστοβόρα λιγνιτική μονάδα Πτομεμαϊδα V(περίπου 2 δις ευρώ) και τα μόνα έργα που αγνοήθηκαν από την τότε Διοίκηση της ΔΕΗ, ήταν αυτά των ΑΠΕ που οδηγούν την παραγόμενη ενέργεια σε μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα

Κάνει πως δεν θυμάται ο κ Μητσοτάκης, ότι ο αρχιτέκτονας της υπερχρέωσης της ΔΕΗ με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους καταναλωτές, μεθοδεύτηκε από την δική του κυβέρνηση και σήμερα αποτελεί πρόβλημα στη δύσκολή προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης να προωθήσει την ενεργειακή μετάβαση της χώρας .

Ξεχνάει ο κ Μητσοτάκης ότι η σημερινή κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες της μείωσε την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου κατά 15%.

Όμως οφείλει να αντιληφθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει, έχει και μνήμη και κρίση και γρήγορα θα αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται ο κ Μητσοτάκης να γίνει σε μικρή ηλικία Πρωθυπουργός της χώρας. θα πρέπει να περιμένει πολλά χρόνια.