ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

11/04/2017

Τρ. Αλεξιάδης: Ευθύνη της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων η επιτάχυνση των διαδικασιώνΣυνέντευξη του Τρύφωνα Αλεξιάδη στον Alpha989Radio και στη Γιάννα Παπαδάκου
 

«Την πολιτική ευθύνη για την όποια επιτάχυνση ή καθυστέρηση την έχει η κυβέρνηση, αλλά τον έλεγχο των υπηρεσιών δεν τον έχει η κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες οι φορολογικές και τελωνιακές του υπουργείου Οικονομικών ανήκουν στην ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.  Δική της ευθύνη είναι η επιτάχυνση ή η καθυστέρηση και η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη με τα όποια καλά ή κακά αυτής της ιστορίας», υποστήριξε στον Alpha 989 ο Τρύφων Αλεξιάδης, τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πρέπει οι φορολογικές - τελωνιακές υπηρεσίες να είναι ανεξάρτητες από πολιτικές παρεμβάσεις. Άλλο όμως αυτό και άλλο η ελληνική κυβέρνηση να έχει δώσει εντολή για διερεύνηση των σκανδάλων και κάποιες υπηρεσίες να μην ανταποκρίνονται σε αυτή την υπευθυνότητα που έχουν», συμπλήρωσε ο τέως αν. υπουργός Οικονομικών.
Κληθείς να σχολιάσει την εκλογή της νέας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε λόγο για «πολύ σημαντική επιλογή», η οποία «δίνει θάρρος και ελπίδα σε πολύ κόσμο».