ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

10/04/2017

Δ. Γάκης: Η Κυβέρνηση λέει όχι στον ψηφιακό αναλφαβητισμό - Η περιφερειακή ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή προϋποθέτουν ψηφιακή σύγκλιση

Δ. Γάκης: Η Κυβέρνηση λέει όχι στον ψηφιακό αναλφαβητισμό - Η περιφερειακή ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή προϋποθέτουν ψηφιακή σύγκλισηΟ πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ελληνικής Βουλής Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της δράσης της Κυβέρνησης για την επιχορήγηση δορυφορικού εξοπλισμού στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, δήλωσε:
«Η διασφάλιση της δορυφορικής πρόσβασης των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, που γίνεται πράξη με την ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, καθώς και η σημασία των σύγχρονων τεχνολογιών στην εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων θα συζητηθούν στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής το επόμενο διάστημα.
Στην ενημέρωση που είχα από τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά για την τεχνολογική ενίσχυση της Περιφέρειας, που γίνεται πράξη με την έκδοση της προαναφερόμενης ΚΥΑ, αποφασίσαμε να γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών για το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό και κοινωνικό θέμα.
Η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στην περιφέρεια, η ισότιμη πρόσβαση αλλά και η συμμετοχή των πολιτών στην επικοινωνία και στη πληροφόρηση, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, αποτελεί μέλημα της κυβέρνησης και συνεχή στόχο της Επιτροπής μας. Ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση έγινε. Θα συνεχίσουμε το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες, και στο πιο απομακρυσμένο χωρίο, νησί, οικισμό της Χώρας, θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις προηγμένες τεχνολογίες. Είτε πρόκειται για δορυφορική σύνδεση στις απομακρυσμένες περιοχές και στα μικρά ακριτικά νησιά, είτε αφορά την κάλυψη με ποιοτικό ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα περιοχών εντός μεγάλων νησιών, όπως στη νότια Ρόδο, στη Ψίνθο και αλλού».
Σημειώνεται, ότι δικαιούχοι της δράσης αυτής, που επιχορηγεί το δορυφορικό εξοπλισμό σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Χώρας για την απόκτηση δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης είναι περίπου 16.000 νοικοκυριά σε έξη Νομούς της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, ενισχύονται περίπου 1.850 νοικοκυριά σε εννέα δήμους της Δωδεκανήσου (Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου (Ψέριμος), Κάσου, Λειψών, Πάτμου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης).