ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

06/04/2017

Ομιλία Κ. Πουλάκη σε εκδήλωση της ΟΜ Κύμης – Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

Ομιλία Κ. Πουλάκη σε εκδήλωση της ΟΜ Κύμης – Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησηςΣτην εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Κύμης-Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία του Δημάρχου, κ. Μπουραντά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και άλλων αιρετών στελεχών της Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Ακριώτη, Λιβανίου και Πρατσόλη, καθώς και  πλήθους κατοίκων της περιοχής, μίλησε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Κ. Πουλάκης, μεταφέροντας την εμπειρία του από τις επισκέψεις που έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε ότι «οι συζητήσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των αιρετών – και μάλιστα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – “πονάει” το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό την πρωτοβουλία που πήρε το Υπουργείο και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκτεταμένο διάλογο για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση που επακολούθησε.

Εκτός, μάλιστα, της παρουσίασης των βασικών αξόνων που έχουν κατατεθεί από την Επιτροπή που λειτούργησε στο Υπουργείο για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οποίες αποτελούν ένα πρώτο υλικό ως βάση για την περαιτέρω δημόσια συζήτηση, ο Κ. Πουλάκης παρουσίασε και έναν σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα βασικά σημεία των 120 άρθρων του υπό κατάθεση νομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε, «το διάστημα των δύο χρόνων που πέρασαν, αντιμετωπίσαμε πληθώρα μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων και αιτημάτων. Στην ίδια δε κατεύθυνση κινείται – παράλληλα προς τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλουμε – και το “νομοσχέδιο-σκούπα” του Υπουργείου, το οποίο έρχεται να επιλύσει σειρά άμεσων προβλημάτων και αιτημάτων των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και των εργαζομένων».

Ομιλία κ. Πουλάκη σε εκδήλωση της ΟΜ Κύμης – Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης