ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

05/04/2017

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη του νέου εγκλήματος πολέμου στην Συρία

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη καταδίκη του νέου εγκλήματος πολέμου στην ΣυρίαΤο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το χθεσινό νέο έγκλημα πολέμου στην Συρία, με την χρήση χημικών όπλων, που έχουν απαγορευτεί με διεθνή σύμβαση, εδώ και χρόνια.

Η παγκόσμια κατακραυγή για το νέο έγκλημα πρέπει να μετατραπεί σε δράση για τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της βάρβαρης επίθεσης. Πάνω απ’ όλα, όμως, γίνεται ξανά αντιληπτό ότι όσο διαρκεί η πολυαίμακτη σύγκρουση στην Συρία, που στην ουσία αποτελεί «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων», παρόμοια εγκλήματα μπορεί να επαναληφθούν.

Μία πρέπει να είναι η απάντηση στο ανατριχιαστικό έγκλημα. Εδώ και τώρα τερματισμός του πολέμου στην Συρία, αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων, ιδιαίτερα περιφερειακών δυνάμεων, ενίσχυση των προσπαθειών για μια αξιόπιστη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ που θα ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη με δημοκρατία και δικαιοσύνη στην πολύπαθη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η πορεία της Συρίας στον δρόμο της ειρήνης και της δημοκρατίας, με πλήρη κατοχύρωση της ακεραιότητάς της ως ανεξάρτητου κράτους, θα αποτελέσει μεγάλο βήμα για την ειρήνη σε όλη την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο, προς όφελος και της Ελλάδας, η οποία οφείλει να είναι ενεργητικά παρούσα στις πρωτοβουλίες  υπέρ της ειρήνης και της μετατροπής της Μ. Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, όπως προτείνει ο ΟΗΕ και οι περισσότερες αραβικές χώρες της περιοχής.